Тези котки имат най-завладяващите очи в света (снимки)

Домашните любимци не са новост за социалните медии и често са толкова известни, колкото и звездите от Холивуд. Ако не и повече….

Очарователните изумрудени очи са това, което прави този котешки дует истински Instagram хит със 122 хиляди последователи.

Ако очите са огледало на душата, ето две от най-красивите души, които някога сте виждали.

Две така наречени руски сини котки от „американски тип“ – Хафи и Аури, очароват с копринената си сребриста козина, завладяващи зелени очи, загадъчна усмивка и отличителни характери.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Russian Blue Cats Xafi & Auri (@xafiandauri) на

Въпреки че Хафи, родена през април 2016 г., е с година по-възрастна от Аури, сестрите по кръв изглеждат като близнаци, тъй като израстват до един и същи размер.

И докато феновете им са объркани, живеещите във Велибритания Анакен и Тим разполагат с трикове, за да разпознават домашните си любимци.

„Аури има по-кръгло лице, по-широки уши и малко по-тъмна козина. Хафи има по-ъглово лице с малко по-дълги уши. Мяукането им също е различно, както и начина, по който двете се движат и действат. Освен това Аури изглежда много по-мускулста и тонизирана, въпреки че те са с еднакво тегло: 3.5 кг“, отбелязва двойката.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Russian Blue Cats Xafi & Auri (@xafiandauri) на

Въпреки сходния си външен вид, характерите на двете котарани не биха могли да бъдат по-различни. Хафи се привързва повече, в сравнение с нахалната и палава Аури, която си е спечелила прякора Клепто-котка, защото краде всичко, което види.

„Хафи е ориентирана към човека, докато Auri е независима. Аури е атлетична, където Хафи е тромава. Хафи е взискателна, когато иска гушкане, докато Аури моли по много нежен и тих начин. Но и двете са най-милите момичета, които някога съм познавала“, обяснява Анекен.

Различните темпераменти на двете котки се отразяват и върху тяхното заснемане за Instagram. Докато Хафи е малко свенлива пред камера, Аури се радва на вниманието и показва някои впечатляващи пози.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Russian Blue Cats Xafi & Auri (@xafiandauri) на

„Отне ми доста време, за да развия уменията си да снимам котки. Заснемането на двете заедно е много предизвикателно. Използваме лакомства и играчки, за да се опитаме да ги накараме да позират и да гледат в камерата. Правя все по-малко такива нагласени снимки сега – предпочитам да ги заснемам в естествената им среда“, казва Анекен пред Bored Panda.

През лятото на 2018 г. сомалийската котка Ерол се присъедини към семейството чак от Германия. И въпреки че Анекен и Тим първоначално изпитват съмнения дали това е добра идея, той внася нова вибрация в домакинството и се вписва перфектно в неговата динамика.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Russian Blue Cats Xafi & Auri (@xafiandauri) на

Игривата Ерол, описана като „мъркаща машина с безкрайна енергия и склонности към лигавене“ в личния блог на котката, е изгряваща суперзвезда в Instagram, както и 114 хиляди последователи.

Акаунтът на Ерол в Instagram се управлява от Тим, докато дуетът руски сини котки е отговорност на Анекен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Errol the Somali Cat 🦊 (@errol.the.cat) на

Руската синя котка е късокосместа порода домашна котка, произхождаща от Русия, близо до град Архангелск. В Англия, където е и призната, е донесена около 1860 г. от моряци.

Сомали, или още сомалийска котка, произхожда от породата абисинска котка. Съществува разнообразие от шарки и цветове. Породата е въведена през 1972 г. в САЩ след дълга селекционна работа, а през 1982 г. в Европа, призната е от международната федерация за самостоятелна порода през 1985 г.

Източник: Профит.бг

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 2 =