Home Загадки Монах изследовател твърди, че българската пещерата Утробата подмладява и цери

Монах изследовател твърди, че българската пещерата Утробата подмладява и цери

от izumitelno
0 коментар 14,K преглеждания

Пещерата Утробата над кърджалийското село Ненково, на 20 километра от Кърджали, притежава уникални свойства и фокусира енергиите на земята.

Това твърди руският монах Владимир Овсянников. Той е на 40 години, казва, че има тибетско монашеско посвещение и съвсем не е толкова млад, колкото изглежда. Енергията тук, в пещерата ме подмладява, казва монахът, цитиран от „Стандарт“.

Благодарение на своята сензитивност и познания руснакът стигнал до извода, че мястото е едно от най-уникалните на планетата.

„Нека започнем с научното обяснение, а според него тази пещера е аномална зона. Това потвърдиха и руските физици, които също я посетиха. Заради самата форма и местоположение в скалния отвор се създава устойчиво електромагнитно поле, което е от значение за човека, но и за цялата планета“, заявява Владимир.

Спомня си, че когато за първи път посетил пещерата, спал 12 часа непробудно. Щом се събудил, усетил съвършено ново състояние. Една нова и непозната сила започнала да зрее в него. След това нямал усещането нито за изтощение, нито за слабост. Решил да се върне и да експериментира чрез медитация и звукоизвличане. Така установил, че Утробата има свойството да регулира енергиите в човека.

„Електромагнитните вихри в пещерата реагират с нервните възли (наричани чакри – б.а.) в нашето тяло. Те окончават в гръбначния стълб. Щом човек влезе в дупката, попада под влиянието на тази нова енергия. Ако не й се съпротивляваме, освен изцеление може да доведе до активация у нас на много свръхестествени способности. Сред тях са телепатия, пространствено виждане, биолокация, много измерно зрение, лечение чрез балансиране на биополето“, развива своята теория руският метафизик.

Археолозите засега нямат обяснение за точното предназначение на култовия обект в Родопите. Целият район около него е с изсечени скални ямки и ниши. Край пещерата пък е открита керамика с първата европейска азбука линеар А, наричана от някои езика на жреците.

Самата дупка в скалата е с идеална ориентация север-юг. Старото й име е Дънгардък кая, което означава кънтящият камък. Скалната ниша е била по-плитка, но древните са я издълбали така, че да създава идеална акустика.

Всеки ден по време на слънчевия зенит в пещерата прониква лъч през специално направен отвор над входа. Той символизира оплождането на майката земя от слънчевия логос. Само по време на зимното слънцестоене лъчът се врязва към каменния олтар, оформен от древните като матка.

Според обяснението на Овсянников тракийският олтар безспорно е посветен на зараждането на живота на земята. Ала освен символично предназначение той е имал и друго – за регулация и лечение и създаване на нови енергийни вибрации в нашето измерение.

„Утробата на енергийно ниво представлява Земята. Когато слънчевият лъч премине през отвора, на практика се получава среща на електромагнитно поле на планетата ни с инфрачервеното и ултравиолетовото излъчване на слънцето. В този миг се създава особен вид енергия, която повтаря онази, която сме получили при нашето раждане. Тя сама по себе си не лекува, а по-скоро изменя тялото, като му дава силата само да се излекува“, обяснява руският монах.

инфо: http://www.dnesplus.bg

Може да харесате още