Home Загадки 5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

от izumitelno
2 коментара 32,4K преглеждания

Чисто технически, тези артефакти не би трябвало да съществуват, а според масовата наука – не съществуват. Но при все това, навсякъде по земното кълбо се намират редица енигматични обекти, които сочат към възможността, че на Земята може да е процъвтявал напреднал живот милиони години преди пристигането на съвременния човек.

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

Въпреки този факт множество странни и извънредно древни артефакти са намерени по земното кълбо, които в крайна сметка поставят под въпрос произхода на човека и човешката история.

Преди колко време са се появили съвременните човеци на Земята? Откъде сме дошли? И възможно ли е преди пристигането на Homo Sapiens, друг вид да е населявал Земята, вероятно преди милиони години?

Древен чук, който предхожда човеците.

Да разгледаме един артефакт, намерен в Лондон, Тексас, САЩ през 1934 г. Това, което изглежда като обикновен чук, всъщност е чук, запечатан в камък.

Това, което го прави изключително интересен, е възрастта на обекта – вярва се, че датира отпреди 400 милиона години. Невъзможно, нали?

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

Вярва се, че този мистериозен чук се е появил от скала, която принадлежи към Ордовика – преди над 400 милиона години. Изследователите смятат, че щом главата на чука е била намерена, запечатана в скалата, това сочи към възможността процесът на запечатване да се е извършил при различни атмосферни условия от настоящото и различно атмосферно налягане, по-близко до тези от далечното минало.

Според изследванията на Колумбийския металургичен институт вътрешната дръжка е преминала през процес на овъгляване, а главата на чука е била изработена с чистота на желязото, постижима само със съвременна технология. Според анализа, главата на чука се състои от 97% чисто желязо, 1% хлор и 1% сяра.

Има отпечатък от стъпка на 290 милиона години и той не би трябвало да съществува. Изобщо!

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

Една скала, която принадлежи към периода Перм – преди около 290 милиона години – има любопитен детайл върху повърхността си.

Открита в Ню Мексико, скалата от пермския период се отличава с отпечатък от стъпка. Но човеците не са съществували на Земята преди 290 милиона години, тъй че как е възможно това? Любопитно, Пермът (заедно с Палеозоя) с масовото измиране Перм-Триас – най-голямото масово измиране в историята на Земята, при което почти 90% от морските видове и 70% от земните измират. Възстановяването от масовото измиране Перм-Триас било продължително – на еко системите на сушата им отнело 30 милиона години, за да се възстановят.

Както е отбелязано от д-р Дон Патън, стъпката е автентична. Ако е, това би означавало, че преди стотици милиони години различен тип човек е наричал Земята свой дом. Разбира се, според научните доказателства това всъщност не е възможно. Периодът Перм е бил много предиптиците, динозаврите и ЧОВЕКЪТ да са съществували, както се смята.

Гигантска стъпка, която е абсолютно необяснима.

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

Тя е огромна. Тя е стара. Тя е изумителна.

В Южна Африка, в околностите на градчето Мпалузи, до границата със Свазиленд, се намира една скала, която има невероятна особеност.

Върху масивен гранитен блок има масивна стъпка, отпечатана на повърхността му. Геолозите вярват, че гранитният блок датира отпреди около 200 милиона години.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Племето Догони и техните извънземни прародители

Наистина ли някога Земята е била населявана от древни исполини и кои са те всъщност?

Тази очарователна стъпка била открита преди около сто години, когато един ловец на име Стофел Коеци се натъква на нея през 1912 г., докато ловува в района. Стъпката, оставена върху „груб гранит”, е с зашеметяващата метър и двадесет дължина.

Добре де, това не е артефакт, но до голяма степен доказателство за множество съчетани артефакти на Земята.

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето
Много изследователи вярват, че има няколко доказателства, сочещи към високоразвити цивилизации, които са съществували на Земята преди милиони години.

Според д-р Александър Колтипин – геолог и директор на Националния изследователски център на естествените науки в Независимия международен университет по екология и политология – има доказателства за структури на милиони години, пръснати по земното кълбо.

През дългата си кариера д-р Колпитин е изследвал множество подземни структури в Средиземноморието и е идентифицирал множество прилики, които го карат да вярва, че много от обектите са взаимосвързани. Но най-невероятното е, че ерозията на структурите заедно с материалния състав и геологическите особености го карат да вярва, че тези мега структури са били построени от напреднали цивилизации, които са населявали Земята преди милиони години.

Отверка на 300 милиона години?

5 мистериозни артефакта, които датират милиони години назад във времето

Очевидно цялата история сме я разбрали погрешно.

Какъв е шансът да има множество обекти, намерени по земното кълбо, които датират отпреди милиони години? Ако е нямало човеци по онова време, кой ги е направил?

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Според репортажи на китайски новинарски агенции, мистериозен обект, открит през 2002 г., би могъл да е доказателство за праисторически цивилизации. Тестовете не успяват да покажат точния състав на мистериозната скала, а изследователите, сред които геолози и физици от Националното бюро по земни ресурси в провинцията Гансу, Бюрото за изследване на цветни метали в провинцията Гансу, Институтът по геологични и минерални изследвания на Китайската академия, клон Ланжу и Катедрата по ресурси и околна среда на колежа в в Ланжу, не са сигурни за произхода на артефакта и посочват, че този път са възможни всякакви теории.

Според Lanzhou Morning News, „След обсъждане на възможността да е човешко дело и възможните причини за оформянето му, учените единодушно класифицират камъка като един от най-ценните в Китай и в света на колекциите, изследователите и археологическите изследвания”.

След множество изследвания, китайските учени заключават, че артефактът не е бил направен от съвременни ръце или по нивата на настоящите технологии, като най-приемливата хипотеза е, че е продукт на праисторическа цивилизация.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Нова теория: Хърватите всъщност са българи

Древните цивилизации, забравени от историята

Древен Египет – 5 неразкрити мистерии на една древна цивилизация

Какво откриват агентите на КГБ в египетските пирамиди?

Мистерията с кристалните черепи

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Велика България – история и поява

Значение и произход на наименованието българи – теории и хипотези

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

Търсят произхода на човечеството в България

Наистина ли Вавилонската кула лежи на дъното на Черно море

Сурид, известен още като Енох: ИСТИНСКИЯТ строител на Пирамидите? Древни текстове разкриват изумителни подробности

Неразгадаемото послание на Шигирският идол – статуя три пъти по-стара от египетските пирамиди

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Източник: Последен век

Може да харесате още

2 коментара

Православен 27.11.2020 - 21:35

Просто остатъци от цивилизацията преди Потопа. Датирането е грешно, понеже се базира на грешни предположения.

Да 20.12.2020 - 21:14

Това са останки не от миналото, а от бъдещето. Хора от бъдещето са пращали експедиции в миналото, с машина на времето, и това са следи от тяхното пребиваване.

Оставете коментар