Home Загадки НЛО над Древния свят – записки

НЛО над Древния свят – записки

от izumitelno
0 коментар 4,5K преглеждания

Въпросът съществува ли НЛО или не, е спор, който има своите поддръжници и своите отрицатели. Но едно е сигурно. Че летящите чинии трудно могат да бъдат определени като фантазия на съвременната космическа ера, поради една много проста причина: източници за извънземни са стигнали до наши дни още от Древния свят.

 

Един от най-старите източници, в който е описана появата на неидентифициран летящ обект, е египетски папирус от ХV век преди Новата ера.

 

„Писачите видяха в небето движещ се огнен кръг. Те съобщиха на фараона. По-късно тези предмети в небето станаха многобройни и излъчваха по-ярка светлина от Слънцето. Привечер огнените кръгове се издигнаха по-високо и отлетяха в яжна посока. Фараонът изпрати послание на боговете и заповяда случаят да се запише в аналите“, пише върху папируса.

 

Сведения са полети в небето на дискообразни обекти има и в хрониките от походите на Александър Македонски, пише в. „Зодиак и мистерии“. При обсадата на финикийския град Тир от македонците, над лагера им неочаквано възникнали пет „летящи щита“. Челният обект бил два пъти по-голям от останалите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 

Сурид, известен още като Енох: ИСТИНСКИЯТ строител на Пирамидите? Древни текстове разкриват изумителни подробности

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Пред очите на изумените воини „щитовете“ направили няколко кръга над Тир. След което с голяма скорост се издигнали и изчезнали в пространството.

 

Описание на НЛО има дори в трудовете на античния историк Плутарх. Той пише, че през 102 година преди Новата ера, над италианските градове Амери и Тарден се появили огромни „метални копия и пламтящи щитове“. Първо се придвижвали отделно един от друг, след което се съединили.

 

 

Плутарх описва и друг случай от 73 година преди Новата ера. Край Дарданелите армиите на пълководец Лукул и цар Матридат се канили да влязат в сражение. „Внезапно небето се разтвори, появи се голямо огнено тяло, приличащо на буре. То се движеше в посока между двете армии. Изплашени от знамението, противниците се разделили без бой“.

 Съвременни специалисти по НЛО си направили труда да изследват 50 произведения на антични автори. В тях се описва появата на „огън в небето“ – 39 пъти, „летящи щитове“ – 11 пъти, „огнени кълба“ – 8 пъти, „повече слънца“ – 5 пъти и неизвестни обекти – 7 пъти.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Древен Египет – 5 неразкрити мистерии на една древна цивилизация

Какво откриват агентите на КГБ в египетските пирамиди?

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Кой е построил подводните пирамиди?

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Неразгадаемото послание на Шигирският идол – статуя три пъти по-стара от египетските пирамиди

Мистерията с кристалните черепи

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още