Home Загадки Странните съвпадения в живота са реални и не са случайни

Странните съвпадения в живота са реални и не са случайни

от izumitelno
1 коментар 6,7K преглеждания

Няма как в живота ви да не са се случвали странни съвпадения, които колкото и да искате, не можете да предизвикате осъществяването им в други условия. Може би сте се измъчвали над решението на някакъв проблем и в същото време чувате песен, чийто текст ви поднася решението „на тепсия“. Или пък се сещате за някой познат и същия този човек позвънява на вратата ви. Хиляди са съвпаденията, които се случват в живота ни, при едни хора по-често, при други  по-рядко, но се случват.

Известният актьор Антъни Хопкинс споделя едно странно съвпадение в живота му. След като сключил договора за участието си във филм, направен по романа на Джордж Файфър „Момичето от Петровка“. Нуждаел се от книгата, за да разбере добре образа, който ще пресъздаде. За жалост, в лондонските книжарници всички бройки били изчерпани. На спирката на метрото, с което трябвало да се прибере, забелязал оставена книга на една от пейките. Вдигайки я, с почуда установил, че това е точно книгата, която търсел.

Странните съвпадения в живота са реални и не са случайни

Голди Хоун и Антъни Хопкинс във филма „Момичето от Петровка“. Снимка: imdb.com

Съвпаденията, обаче, не свършили дотук. По време на снимките на филма, авторът на романа се срещнал с Хопкинс и в разговора станало ясно, че самия той не разполагал с книгата, тъй като я дал на приятел, а той пък я загубил в Лондон. Хопкинс показал книгата, която намерил и тя се оказала загубеното копие на Файфър.

Това е само един пример за странните съвпадения. Със сигурност всеки може да даде такъв от своя живот. Според известният философ и психиатър Карл Густав Юнг събитията, хората и цялата информация са свързани с невидими нишки, които понякога внезапно излизат наяве и тези връзки не са причинно-следствени.

Може да харесате още

1 коментар

Godchild 15.05.2020 - 13:24

Прекрасен пример за Законът за Привличането в цялото му великолепие!

Оставете коментар