Странните съвпадения в живота са реални и не са случайни

Няма как в живота ви да не са се случвали странни съвпадения, които колкото и да искате, не можете да предизвикате осъществяването им в други условия. Може би сте се измъчвали над решението на някакъв проблем и в същото време чувате песен, чийто текст ви поднася решението „на тепсия“. Или пък се сещате за някой познат и същия този човек позвънява на вратата ви. Хиляди са съвпаденията, които се случват в живота ни, при едни хора по-често, при други  по-рядко, но се случват.

Известният актьор Антъни Хопкинс споделя едно странно съвпадение в живота му. След като сключил договора за участието си във филм, направен по романа на Джордж Файфър „Момичето от Петровка“. Нуждаел се от книгата, за да разбере добре образа, който ще пресъздаде. За жалост, в лондонските книжарници всички бройки били изчерпани. На спирката на метрото, с което трябвало да се прибере, забелязал оставена книга на една от пейките. Вдигайки я, с почуда установил, че това е точно книгата, която търсел.

Голди Хоун и Антъни Хопкинс във филма „Момичето от Петровка“. Снимка: imdb.com

Съвпаденията, обаче, не свършили дотук. По време на снимките на филма, авторът на романа се срещнал с Хопкинс и в разговора станало ясно, че самия той не разполагал с книгата, тъй като я дал на приятел, а той пък я загубил в Лондон. Хопкинс показал книгата, която намерил и тя се оказала загубеното копие на Файфър.

Това е само един пример за странните съвпадения. Със сигурност всеки може да даде такъв от своя живот. Според известният философ и психиатър Карл Густав Юнг събитията, хората и цялата информация са свързани с невидими нишки, които понякога внезапно излизат наяве и тези връзки не са причинно-следствени.

loading...

One Comment

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + 15 =