Home Вдъхновяващо 5 добри дела на просяци

5 добри дела на просяци

от elated.firefly
0 коментар 142 преглеждания

Положителните истории са все по-голяма рядкост напоследък – все се говори за войни, бедствия и просто лоши неща. Честно казано, тези истории са доста депресиращи. По тази причина ви представяме такива, каквито имаме нужда да чуваме по-често – от онези, които ни зареждат с енергия и връщат вярата ни в човечеството. Не само това, но е хубаво да знаем, че главните герои в тези истории са бедните. Твърде често ние ги категоризираме като мързеливи лентяи, а не си даваме сметка, че и те са способни на добри дела. Както този списък доказва, някои от тях са просто страхотни.

Ученици получават нови дрехи

5 добри дела на просяци

11 момичета от училище за деца със специални нужди в Индия са получили подарък нови дрехи от щедър донор. Специалното на този момент е обаче, че донорът не е богат човек, а 64-годишен просяк.

Кхимджибхаи Праджапати имал малък магазин за чай, но след фалирането му бил принуден да проси на улицата. Това нещастие обаче не променило възгледите му за живота и той продължил да помага на онези, които са по-зле от него. Всъщност, след като е интервюиран по повод дарението, той разкрил, че отдавна искал да даде нещо на момичетата и дълго време спестявал пари, за да купи дрехите. Попечител на училището, който станал свидетел на дарението, хвали Праджапати и го нарича истински филантроп.

Пътешественикът, приличащ на Исус Христос

5 добри дела на просяци

Макар това добро дело да не включва пари, то е за нещо много по-ценно, защото е спасило човешки живот. Хората на спирка за камиони в Оклахома се сблъскали с голям проблем през октомври 2012г, когато обезумяла двойка отбила и поискала помощ. Жената тъкмо била родила и пъпната връв се била увила около врата на бебето. То било в безсъзнание и хората се притеснявали, че бърза помощ няма да пристигне навреме.

За щастие, бездомникът Гари Уилсън знаел какво да направи. Той изслушал инструкциите от диспечера на телефон 911, развил пъпната връв от врата на бебето и нежно масажирал гърба му. Лекарите, пристигнали на мястото, поздравили Уилсън, че овладял ситуацията толкова спокойно и правилно. Макар да изчезнал на следващия ден, един служител от спирката забелязал, че Уилсън приличал на Исус, „с дълга коса и брада“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още 5 добри дела на просяци

Просякът, помогнал на пострадалите от наводнение

5 добри дела на просяци

През октомври 2013г, просякът Саймън Озомена видял как наводнение опустошило регион Намбра в Нигерия и решил да помогне на пострадалите. Озомена, който също така е инвалид, лично взел $188 от парите, които бил събрал в различни църкви, и ги дал на властите. Те били трогнати от това и обещали да използват парите, за да помогнат на пострадалите. Когато го попитали защо е дарил толкова голяма за него сума, той отговорил: „Бяха по-добре от мен преди инцидента“.

Странстващия китайски просяк

5 добри дела на просяци

Когато бил на 18 години, Ванг Жию открил, че истинските му родители го дали на друго семейство, защото били твърде бедни, за да го отгледат. В този момент, той осъзнал отчаяната ситуация на бедните и започнал да проси, за да им помогне.

Ванг редовно заставал на някое място и просил там в продължение на месец. След това се свързвал с медиите и ги молил да открият нуждаещ се човек, на когото да предаде месечните си печалби. През своята 15-годишна „кариера“ Ванг е дарил над $6000.

Голямо възнаграждение за почтеност

5 добри дела на просяци

Който смята, че вече няма почтени хора, значи не е чувал за Били Рей Харис. През февруари 2013г, 55-годишният бездомник от Канзас извадил късмет, когато една жена изпуснала годежния си пръстен – струващ хиляди долари – в чашата му, с която просил на улицата. Жената осъзнала грешката си по-късно и побързала да се върне при Харис. Открила го на същото място и го попитала за пръстена. Той си признал и върнал пръстена на жената, която му дала всичките пари, с които разполагала в момента.

Тази награда обаче не била нищо в сравнение интернет кампанията, която годеникът на жената организирал за Харис. Хората, които чули за историята му, дарили пари и събрали повече от $100 000. Харис обяснява, че макар да бил изкушен да продаде пръстена, той знаел, че не е правилно и търпеливо изчакал жената да си го потърси.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още 5 добри дела на просяци

 

Може да харесате още

Оставете коментар