Home Любопитно Още 7 от най-известните обитавани от духове места

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

от izumitelno
0 коментар 230 преглеждания

Духът на вулкана

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

През 1943г се случило нещо невероятно в Мексико. Близо до селата Парикутин и Сан Хуан Парангарикутиро, внезапно се издигнала внушителна планина и изригнал вулкан. Поради факта, че лавата се стичала бавно, всички хора оцелели. Сега всяка година оцелелите отиват на поклонение в храма в Сан Хуан Парангарикутиро, за да угодят на духа на вулкана. След изригването, в храма започнали често да се чуват звуци с неизвестен произход, а посетителите получават главоболие.

Салезианското училище

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

Това място се намира в град Гошен, Ню Йорк. В средата на 20-ти век, това е било уважавано католическо училище за момчета. През 1964г обаче се случила трагедия. Пол Рамос, ученик, паднал от покрива на сградата и загинал. До 2000г, всеки смятал това за трагичен инцидент, но тогава хората забелязали, че тялото е било твърде далеч от сградата, за да е така. Днес училището е затворено за посетители, но минаващите край него често виждат силуета на момче зад прозореца на втория етаж.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 8 от най-известните обитавани от духове места

Хотел Дипломат

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

Филипините са земен рай, но и там има сграда с мрачна история. Хората, които живеят близо до хълма Доминикан в град Багуио, нощно време чуват смразяващи писъци и грохот от много стъпки. Според тях, тези звуци идват от изоставения хотел Дипломат. През Втората световна война, той е бил бежански лагер, но при бомбардировка от японците загинали много медицински сестри.

Хотел Беренгария

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

Хотел Беренгария в Кипър има тъжна съдба. В началото бил популярно място за отсядане и носел големи печалби на собственика си. Открит през 1930г за богати посетители, хотелът бил световноизвестен. След смъртта на собственика, сградата била наследена от тримата му сина, които не можели да работят заедно. Хотелът постепенно западнал и след това братята умрели един по един при неизвестни обстоятелства. По-късно, цялата собственост била разделена между жителите на близките села, които разказват, че в хотела витаят духове. Изглежда тримата братя все пак са успели да се разберат за едно нещо…

Форт Бхангарх

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

Форт Бхангарх в Индия е зловещо място. По пътя си към него, туристите могат да видят предупредителни табели, на които пише, че крепостта е опасна през нощта. Според легендата, магьосник проклел хората в крепостта да останат вътре след смъртта си. Правителството на Индия искало да развенчае мита и да сложи въоръжени патрули в крепостта, но никой не искал да работи там.

Банак, Монтана

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

В САЩ има обитавано от духове село, което се е зародило близо до златна мина и за известно време е било дом за миньорите. С изчерпването на златото, хората започнали да напускат и тогава започнали да стават странни неща. Първо, започнал да се появява призракът на момиче, което се удавило в потока през 1916г. Малко след това започнал да се явява и призрака на стара жена, която гледа от прозореца на втория етаж на местен хотел. Никой не знае коя е тя, нито каква е историята й.

Домът на свещеника в Борли

Още 7 от най-известните обитавани от духове места

В английското градче има къща, която крие ужасяваща тайна. Намира се на мястото на стар женски манастир. Преди много време, млад послушник и монахиня решили да избягат от манастира и да заживеят заедно, но били хванати. Него обесили, а монахинята зазидали жива в стена на манастира. По-късно, в къщата на мястото на манастира заживели свещеник и неговото семейство. Скоро след това те забелязали, че домът им е огнище на паранормална активност. Из къщата се разхождали неясни силуети, а понякога се явявали мъж без глава и монахиня в градината на имота. Прислугата не останала дълго в къщата, но семейството бързо свикнало с новите си съседи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 8 от най-известните обитавани от духове места

 

Може да харесате още

Оставете коментар