Home Любопитно 5 стари изобретенията от миналото, които ще ви изумят

5 стари изобретенията от миналото, които ще ви изумят

от izumitelno
0 коментар 479 преглеждания

Технологичният прогрес на човечеството ни впечатлява всеки ден. Но какво ще кажете за старите изобретения… Ще повярвате ли, че тези тук са истински?

1. Протекторът за лице

а1

Този протектор няма за цел да поддържа дистанция между личността и социума. Целта на тази забавна маска е да предпазва кожата на лицето от силните северни ветрове и снежни бури. Аеродинамичната форма позволява на вятъра да се плъзне по стените на тези устройства и да не навреди на чувствителната ви кожа.

 

2. Едни нестандартни очила за четене

а2

Тези очила са създадени в Англия през 1936г. Явно по това време четенето в леглото е било проблем щом се е наложило създаването на специални очила. Не е напълно ясна причината поради която е било наложително носенето им, но определено това е едно странно решение на проблема с неудобното четене в леглото.

 

3. Едно интересно пиано…

а3

Пианото е създадено за хора, които са тежко болни и нямат възможност да стават, за да си доставят удоволствие със свиренето. Благородната цел на това творение няма как да не ни изуми…

4. Разгъващата се каравана

а4

Тази каравана има едно уникално предимство пред останалите обикновени каравани – тя се разтяга! Отивате на къмпинг с по-голяма компания и не е нужно да пътувате с няколко каравани. Нужна е една, но разгъваема!

5. Радио-шапката

а1

Радио-шапката е създадена през далечната 1931г. от американски изследователи. Това е първата в света технология, която води до тотален бум в продажбите. За жалост всички, които са се сдобили с тази чудата джаджа са имали проблеми с използването й, което се оказало не много подходящо, ако около теб има и други хора.

 

6. ДЪРВЕНИТЕ БАНСКИ КОСТЮМИ

а1

Идеята е доста хитра в действителност. Дървото не потъва, а плава на повърхността, като по този начин прави плуването значително по-лесно. За нещастие обръщането във водата и свободното движение като цяло са били доста затруднени…

7. МУЗИКАЛНАТА ДЕТСКА КОЛИЧКА

SOME OF HISTORIES STRANGEST INVENTIONS

През 1921 г., специално за всички заети майки, се конструира първата музикална детска количка. Според производителите, количката има за цел да разнообразява както родителите, така и да успокоява децата. Въпреки всичко, това странно нещо не е имало особено голям успех.

8. КОЛЕЛОТО АМФИБИЯ

5 стари изобретенията от миналото, които ще ви изумят

Ако някога сте си мечтали да карате колелото си и във вода, то това изобретение ще грабне вниманието ви. Конструкцията е проста, но ефективна – обикновено колело, което вместо гуми има големи кухи форми. Отделно са добавени и допълнителни плавателни мехури, които не позволяват на цялото возило да потъне.

9. БАНСКИ…

а

Тези бански костюми също могат да впечатлят със своя интересен дизайн. Като цяло, през първите десетилетия на миналия век, е било доста хитово да се търси вариант да не се потъва.

10. НОВ ВИД МОТОЦИКЛЕТ

б

Този мотоциклет се състои от едно гигантско колело и е немско изобретение от 1925г. Създателят на тази машина е искал да направи карането на мотоциклет по-трудно и по-опасно. Въпреки гениалния замисъл, това изобретение така и не добива завидна популярност…

 

Може да харесате още

Оставете коментар