Home Любопитно Светът след 30 години: Венеция ще потъне, питейна вода няма да има

Светът след 30 години: Венеция ще потъне, питейна вода няма да има

от izumitelno
0 коментар 41,2K преглеждания

През 2022 г. Китай смята да изстреля своя собствена космическа станция. Същата година в Катар ще се проведе световното първенство по футбол, а Пекин ще посрещне зимните олимпийски игри.

Навярно на малцина ще им е интересно, но през 2023 г. могат да се ползват най-ранните авторски права на продукцията на Дисни.

През 2024 г. се планира изстрелването на ракетата „Спейс X“ на Илън Мъск до Марс. Това ще постави началото на колонизацията на Червената планета. През същата година най-вероятно Международната космическа станция ще стане негодна и спонсорирането й ще спре. Гигантският Магеланов телескоп ще започне да прави първите измервания през 2022 г., но през 2024 ще започне да функционира пълноценно. Той ще има разделителна способност 10 пъти по-голяма от телескопа „Хабъл“.

През 2025 г. ще свършат запасите от въглища на Великобритания.

През 2026 г. „Спейс X“ планира да изпрати хора на Марс. Освен това красивата църква „Саграда Фамилия“ най-накрая ще бъде достроена. Началото на строежа й е поставено през 1882 г. Тоест целият процес на изграждане на сградата до този момент ще е отнел 144 години.

През 2027 г. екипажът на „Спейс X“, който е изстрелян година по-рано, ще достигне до Марс. Това може да означава вероятност от контакт с извънземни същества.

През 2028 година Венеция може да стане негодна за живот. Това не означава, че градът напълно ще потъне под вода (ако това се случи, то ще е не по-рано от 2100 г.). Но съществуват опасения, че нивото на водата във Венецианската лагуна ще се повиши толкова, че къщите ще станат негодни за обитаване.

 

Светът след 30 години: Венеция ще потъне, питейна вода няма да има

Година по-късно, през 2029-а, ще станем свидетели на достигането на сингуларност между компютрите и хората. Това според футуролозите ще означава безсмъртие.

През 2030 г. Русия планира да изпрати човек на Луната.

Към 2033 г. повече от половината страни в света ще се откажат от бензиновите двигатели и ще използват електричество или друг вид енергия.

През 2036 г. се планира изстрелването на Breakthrough Starshot – научноизследователски и инженерен проект по разработката на концепция за флот от междузвездни космически кораби, използващи светлинно платно. Такъв кораб ще може да извършва пътешествие до звездната система Алфа Центавър, отдалечена на 4,37 светлинни години от Земята, със скорост до 20% от светлинната. Това ще отнеме около 20 години и още около 5, за да се уведоми Земята за успешното пристигане.

През 2037 г. се очаква първото лято, когато в Арктика няма да има лед.

През 2042 г. населението на Земята ще достигне 9 милиарда души. През същата година в САЩ бялото население ще стане малцинство. Отново през 2042 г. в света най-вероятно ще се появи първият три-лионер.

През 2044 творбите на Толкин, включително „Властелинът на пръстените“, ще станат достъпни за обществеността без нарушаване на авторските права.

През 2045 г. според футуристите изкуственият интелект, и роботите в частност, ще станат част от всекидневието на човека. Ще стане възможно създаването на семейства с роботи.

През 2047 г. икономиката на Русия ще претърпи колосален спад заради драматично падане на цените на нефта. Ще последват социални протести и смяна на режима. По това време нефтът няма да е така нужен и ще стане все по-трудно да се продава.

През 2048 г. недрата на Антарктика ще станат достъпни за добив на нефт. Но ако по това време вече няма бензинови автомобили, за какво ще е нужно да се добива нефт.

През 2049 г. Венеция напълно ще бъде напусната от хората, тъй като водата ще стигне до вторите и дори до третите етажи на сградите. А през 2100 г. градът ще потъне изцяло.

През 2050 г. амазонските гори ще бъдат практически напълно унищожени. Около 80% от населението на Земята ще живее в градовете, при това около половината от хората на планетата няма да имат достъп до питейна вода.

Суперкомпютрите ще изпълняват до 30% от цялата работа на човека. Безпилотните автомобили ще са норма, а на Марс ще живеят и се трудят стотици, може би хиляди заселници.

Що се отнася до световната религия, то към 2050 г. мюсюлманите за първи път ще се изравнят с християните – общо ще наброяват 3 милиарда души, или 30% от популацията на планетата. Ако днес броят на атеистите на Земята е около 1 млрд. души, то към 2050 г. тази цифра ще остане същата. Освен това през 2050 г. световната медицина ще достигне най-големите успехи в борбата с диабета, рака и други нелечими днес болести.

През 2050 г. ще бъдем точно с 30 години по-възрастни от днес. Какви ли ще бъдем след три десетилетия?

инфо: popantofi.com

Може да харесате още

Оставете коментар