Home Вдъхновяващо 10 знаменитости, които са истински герои

10 знаменитости, които са истински герои

от elated.firefly
0 коментар 158 преглеждания

Има много различни видове герои, както известни, така и неизвестни. Някои знаменитости се вписват в това определение просто като даряват част от богатствата си за благотворителност. Сандра Бълок например е дарила $1 милион на Червения кръст след опустошителното земетресение в Япония, а Анджелина Джоли е дала същата сума на фонда на ООН за помощ на Афганистан.

Има обаче и други знаменитости – мъжете и жените, които са се натъкнали на опасни ситуации, но вместо да избягат, са се притекли на помощ. Тези 10 суперзвезди са се държали смело в критични моменти и за нас са герои.

10 знаменитости, които са истински герои

Рапърът T.I. разубедил самоубиец

На път за звукозаписно студио в Атланта, рапърът T.I. чул новинарски репортаж за мъж, застанал на покрива на 22-етажна сграда в центъра, заплашващ да скочи. T.I. записал клип за човека, в който му казал: „Нищо не е толкова лошо. Нищо не си струва да отнемеш живота си. Тук съм, за да ти помогна. Моля те, слез долу да си поговорим.“

След като полицаите показали клипа на самоубиеца, той се съгласил да слезе от ръба и отишъл да си поговори с рапъра. После бил прибран от властите и приет в местната болница за лечение на депресията му.

10 знаменитости, които са истински герои

Харисън Форд спасил жена с хеликоптер

Харисън Форд има къща в Уайоминг и като примерен гражданин понякога предлага своя частен хеликоптер за спасителни мисии, за да спести на града си $1000 за возене. Наскоро, две млади жени изкачвали планината Тейбъл, когато на едната й прилошало и не можела да слезе сама. Приятелката й се обадила за помощ и успяла да я премести до близка поляна, където изчакали спасителите.

Представете си изненадата им, когато хеликоптерът се приземил и го пилотирал не кой да е, а самият Харисън Форд. С каубойска шапка и обикновена риза, Форд закарал болната жена в безопасност… и дори не се оплакал, когато тя повърнала в хеликоптера му.

10 знаменитости, които са истински герои

Райън Гослинг разтурил улична свада

Докато си вървял по улицата в Ню Йорк, актьорът Райън Гослинг забелязал свада между уличен продавач и друг мъж. Без да казва и дума, Гослинг се намесил с внушителните си мускули, за да спре мъжете. След това дал на продавача $20, за да прекрати спора за картина на стойност $10, а после си продължил по пътя.

10 знаменитости, които са истински герои

Том Круз помогнал на блъсната от кола жена

Том Круз е доста оплюван от пресата, но зад гърба си има и няколко доста героични постъпки, за които никой не говори. През 1996г например, Круз видял как една жена била блъсната от кола в Лос Анджелис. Актьорът извикал помощ и останал с жената до пристигането на линейка, след което я последвал до болницата. Когато разбрал, че жената нямала здравна осигуровка, той платил цялата сметка от $7000.

Същата година, Круз спасил и две млади момчета, които щели да бъдат премазани от тълпа фенове и папараци на една от филмовите му премиери. Извикал е и помощ за потъващ кораб, докато бил на почивка с Никол Кидман. Доста натоварена година.

10 знаменитости, които са истински герои

Кейт Уинслет спасила възрастна жена от горяща сграда

Актрисата Кейт Уинслет била отседнала в къщата на милиардера Ричард Брансън на Вирджинските острови през лятото на 2011г, когато къщата била поразена от мълния. След като Уинслет извела децата си навън, тя се върнала в къщата, за да спаси 90-годишната майка на Брансън, изнасяйки я на ръце. Цялата къща изгоряла до основи.

10 знаменитости, които са истински герои

Номар Гарсияпара спасил жена от удавяне

През 2005г, бейзболистът Номар Гарсияпара спасил две жени, които паднали в залива Бостън Харбър. Номар и чичо му били отседнали наблизо, когато чули писъци и плисване на вода. Те изтичали отвън и видели как втора жена пада във водата, удряйки си главата.

Номар и чичо му скочили във водата (от тераса на 6 метра височина) и издърпали жените на брега. Едната от тях била в безсъзнание, но другата била достатъчно в час, за да разпознае спасителя си, питайки го „Ти Номар ли си?“

10 знаменитости, които са истински герои

Гарт Брукс спасил две деца от пожар

Двама братя, на 10 и 14 години, били сами вкъщи през училищната ваканция, когато чули някой да тропа на вратата им. Когато отворили, насреща били кънтри звездата Гарт Брукс и друг мъж, които им извикали да се махат от къщата, защото към тях се насочвал опасен пожар.

Момчетата влезли в пикапа на Брукс и той ги откарал в безопасност. Огънят изгорил 2кв.км. земя, но пожарникарите успели да спасят дома на момчетата, спирайки пожара на метри от нея.

10 знаменитости, които са истински герои

Арнолд Шварценегер спасил давещ се мъж

Докато бил на ваканция в Хаваи със семейството си, Арнолд Шварценегер забелязал мъж във водата, който изглежда се борил. Актьорът и бивш губернатор доплувал до мъжа, който му казал, че крака му се схванал и не можел да стигне до брега. Шварценегер му помогнал и го изкарал на сушата, след което останал с него, докато се съвзел.

10 знаменитости, които са истински герои

Вин Дизел спасил семейство от горяща кола

Вин Дизел си карал мотора през Холивуд, когато една кола пред него излязла от пътя, преобърнала се няколко пъти и избухнала в пламъци. Дизел спрял, изтичал до колата и издърпал двете деца от задната седалка. После, спокойно инструктирал шофьора да прескочи седалката и да излезе отзад. Минути по-късно, пламъците напълно обхванали колата.

10 знаменитости, които са истински герои

Герои в Twitter: Деми Мур, Риана и Дони Уолбърг

Понякога герой можеш да станеш и просто като привлечеш вниманието към нечии нужди. Такъв е случаят с тези три знаменитости, всички изпратили twitter съобщения, с който са спасили животи.

Когато едно момиче от последователите на Деми Мур в Twitter писало, че ще се самоубие, Мур отговорила с въпрос дали говори сериозно. Така предизвикала достатъчно внимание и властите успели да открият момичето и да му помогнат, преди да се нарани.

Когато един от феновете на Дони Уолбърг писал, че има нужда от трансплантация на бъбрек, той разпространил призива по света и така се намерил донор.

Риана пък е помогнала на много деца, болни от рак, като търси донори на костен мозък.

Може да харесате още

Оставете коментар