Home Загадки Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

от izumitelno
0 коментар 13,4K преглеждания

Добре известна е съдбата на експедицията, на известният полярен изследовател Ричард Бърд. През 1947 г. според дневника му, който някога бил секретен, той и хората му били атакувани от дисковидни летателни апарати. Те излитали из под водата, движели се с невероятна скорост и правели маневри, на които нито един боен самолет дори по наше време не е способен. Според Бърд летящите дискове изстрелвали огнени кълба и потопили няколко от корабите му, както и свалили един самолет. След тези поражения той бил принуден да прекрати експедицията си и да се завърне в САЩ. Военните веднага предположили, че Бърд и хората му били атакувани от нацистко тайно оръжие. Разузнаването било наясно, че Райха е разработвал летящи дискове, но те никога не влезли в серийно производство, а и те можели да летят във въздуха, а не да изскачат из под водата. Така версията, че нацистите са намесени в този инцидент бързо е отхвърлена. Тогава, ако не са били нацистите, кой е атакувал експедицията на Бърд и старателно е пазел онази територия? Дали има нещо общо с наличието на свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Учените, които работят в различните изследователски станции на Антарктида често споменават за наличието на странни явления. Те докладвали за движещи се светлини под леда, за дисковидни летателни апарати, за огнени светлини и др. Това не веднъж било повод някои изследователи да напуснат леденият континент.

Свръхразвита древна цивилизация на Антарктида?

Учените се опитвали да обяснят по всякакъв начин тези явления. Те се обърнали към историята и археологията. В легендите на някои народи се казва, че когато Антарктида не е била покрита с лед, тя е обитавана от свръхразвита древна цивилизация, която изпреварила времето си. Тези хора създали красиви градове, строили летателни апарати, науката им била развита на изключително високо ниво. След като обаче, Антарктида се покрила с лед, следите от тези хора вече били недостъпни.

Това, че някога Антарктида е имала мек климат и богата растителност и животински свят днес е подкрепено от научната общност, защото са намерени следи от наличието им.

Смущаващ е факта свързан с Картата на Пири Рейс от XVI в., която е намерена в Турция. Турски военноморски офицер изпратил тази карта в хидро-картографското бюро на ВМС на САЩ през 1953 г. М. Уолтърс, който е главният инженер на бюрото пък от своя страна я изпраща на Х. Малери за оценка и проверка за автентичност. Малери я оценил като напълно автентична и точна. На нея са изобразени всички континенти, включително и Антарктида и то такава, каквато е, ако не беше покрита с лед. Но как Пири Рейс въобще е знаел за съществуването на Антарктида, когато континента е открит едва през XIX в., камо ли как изглежда под ледовете?

Според самият Пири Рейс той изготвил картата, като използвал древни документи. Възрастта на повечето от тях не е известна и до ден днешен.

Много източници и слухове пък сочат, че тайнственият остров който е бил дом на свръхразвитата древна цивилизация на атлантидите – Атлантида е именно Антарктида. Според някои версии, той не е потънал, както се твърди от множество източници, а е замръзнал преди около 12 000 години.

През 2011 г. учени от руската станция „Восток“ пробиват дупка в леда и достигат до езеро със сладка вода, която не е замръзнала. Нейната температура била +19 градуса. Изследователите смятат, че това езеро не е единствено. Според тях има множество такива езера, както и кухини и тунели под леда.

През 2016 г. в световната мрежа излизат изображения от Google Earth от Антарктида, на които се виждат пирамиди в ледения пейзаш. На изображенията ясно се виждат три пирамидални структури подобни на пирамидата в Гиза. Дали това са естествени образования или са дело на човешка ръка? Съществуват множество теории за произходът им. Някои от по-противоречивите предположения са, че пирамидите са останки от цивилизацията на атлантидите или, че са построени от извънземни. Други изследователи продположиха, че това са естествени обекти дело на природата. Според тях, тези пирамиди всъщност може да са върхове на планини, които стърчат над леденият пейзаж.

Откритието на тези пирамиди предполага, че Антарктида може да е била обитавана от хора преди около 6000 години. Някъде и по това време хората са строили пирамиди в Стария свят. Изследователят Чарлз Хапгуд подкрепя възможното съществуване на древна цивилизация на континента, който сега е покрит с лед.

Дали е възможно потомци на древните антаркти да живеят под ледената шапка на Антарктида? Дали е възможно пък тези древни хора, изпреварили развитието на нашата цивилизация с векове, а може би и повече, не живеят в някаква паралелна Вселена на нашата и идват при нас само от време на време? Според съвревременните физични теории, съществуването на паралелни на нашия свят светове не е изключено, така че това е едно възможно обяснение на тези феномени.

Дали всичко това не обяснява и стремежът на силно развитите държави да притежават леденият континент не подсказва именно горните твърдения? Все пак държава, която притежава древните знания на една такава велика цивилизация лесно би постигнала световно господство. Отговорът на тези и други подобни въпроси ще очакват своя час някъде в бъдещето.

източник: drevnite.com

Може да харесате още

Оставете коментар