Home Загадки 10 От най-мистериозните открития, направени на Земята

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята

от izumitelno
0 коментар 69,3K преглеждания

Историята на нашата планета е пълна с невероятни мистерии. Колкото повече търсим и изследваме, толкова повече мистерии разкриваме. И въпреки факта, че археолозите и учените работят усилено, за да разберат всичко, знаем много малко за нашето минало.

Както прочутият автор Греъм Хенкок казва, ние сме вид с амнезия.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята

Доказателство за това са безбройните открития, направени през годините, които поставят под въпрос вярванията ни, фундаментите на обществото и способностите на древните цивилизации.

Тук, в тази статия, ви поднасяме някои от най-необяснимите и поставящи под въпрос историята открития, които са били направени на Земята.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Саксайуаман от птичи поглед.

Саксайуаман

Саксайуаман несъмнено е един от най-невероятните древни обекти, откривани на планетата. Защо? Не само заради историята на този древен град, но и са свръх-масивните камъни, използвани за построяването му.

Церемониалният комплекс е известен с безъпречната си зидария, която е толкова прецизна, че инженерите днес нямат и представа как е била направена.

Някои от камъните в Саксайуаман така съвършено си пасват, че дори лист хартия не може да се пъхне вътре.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Портата на Слънцето

Портата на Слънцето ( Puerta del Sol)

Портата на Слънцето е мегалитна солидна каменна арка или портал, намираща се в Тиуанако – древен мистериозен град, намиращ се в Боливия.

Археолозите вярват, че този древен град е бил центърът на обширна империя по време на първото хилядолетие сл.Хр.

И въпреки факта, че знаем много за южноамериканските древни цивилизации, изследователите все още не могат да разберат значението на някои от рисунките, съхранени в монументите на древния град.

Някои експерти вярват, че тези изображения имат голяма астрологическа и астрономическа стойност, докато други автори вярват, че това е портал към друг свят.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Вътрешността на пещерите Лонгю.

Пещерите Лонгю

Пещерите Лонгю не са от този свят. Малко се говори за тази невероятна поредица от пещери.

Пещерите Лонгю са низ от изкуствени пещери, за които се вярва, че са поне на 2000 години и са едни от най-обширните структури, изкопавани някога от човек.

Изследователите са изумени от големината и прецизността на пещерите.

Археолози, инженери, архитекти и геолози от цял свят са се опитвали да проумеят как, защо и кога са били построени тези изкуствени пещери, но никой не е предложил и едничък отговор на множеството мистерии, обграждащи пещерите.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Някои твърдят, че този древен комплекс е природно чудо.

Подводният град Йонагуни – Япония

Наричан японската Атлантида, някои автори твърдят, че комплексът Йонагуни е древен монумент, оставен от древна цивилизация, която съществувала на Земята преди последната Ледена епоха.

Тези т.нар. древни останки били открити случайно от инструктора по гмуркане Кахиро Аратаки.

Някои подводни археолози, както и много автори, наричат този древен комплекс едно от най-важните подводни открития през последните години.

Откриването на комплекса Йонагуни поставя под въпрос няколко научни теории.

Невероятно изваяната скала се вярва, че е потънала преди над 12 000 години – много преди древните египтяни да построят Пирамидите.

Масовата археология и наука твърдят, че не е съществувала никаква напреднала цивилизация на Земята преди последната Ледена епоха и че древното човечество не би могло да издълбае такава сложна структура.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Археологическият обект Мохенджо-Даро

Мохенджо-Даро

Археологическият обект Мохенджо-Даро се смята от много теоретици на Древния астронавт за един от най-добрите примери за древен извънземен контакт.

Разрушаването на този някога велик град от десетилетия е мистерия за археолозите и експертите.

Теоретиците на Древния астронавт твърдят, че преди хиляди години древни напреднали цивилизации са посетили Земята и са били използвани ядрени бомби, за да се разруши този град.

Градът е открит през 1992 г., когато индийският археолог Р. Банарджи намира древните руини на брега на р. Индус.

Въпроси като причината за разрушаването и участта на жителите му си остават мистерия за изследователите.

Някои изследователи предлагат теории, че този град е бил разрушен от боговете с „напреднали ядрени оръжия”.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Подземният град Деринкую.

Подземният град Деринкую

Още едно невероятно постижение на древното инженерство. Преди хиляди години древен народ е изкопал стотици метри навътре в земята, построявайки един от най-големите древни подземни градове на Земята.

Този невероятен подземен град поставя под въпрос гледищата и теориите на археолози и инженери още от откриването си.

Много мистерии обгръщат този мистериозен град. Никой не е успял да разбере защо и как е бил построен.

Въпреки че някои автори посочват, че той е бил построен, за да предпазва жителите си от климатични промени, крайни температури или дори войни, има други, които вярват, че целта му е много по-мистериозна.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Изработването на сферите започнало около 300 г.сл.Хр.

Гигантски каменни сфери

Тези гигантски каменни сфери се срещат от Коста Рика до Босна и Херцеговина във всякакви размери. Октрити са най-напред в Южна Америка през 30-те години на миналия век от работници, които почиствали джунглата, за да освободят място за бананови плантации.

Южноамериканските легенди разказват, че в камъните има скрити невъобразими съкровища. Това довело до разрушаването на много от тези сфери от хора, които не оценили историческата им стойност. Въпреки факта, че много от тези сфери били унищожени, никой никога не намерил нищо в тях. Подобни сфери се намират в Европа в Босна и Херцеговина до Високо.

Никой не може да обясни за какво са били направени тези гигантски каменни сфери.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Много изследователи вярват, че има няколко доказателства, сочещи към съществуването на високоразвити древни цивилизации, които съществували на Земята преди милиони години.

Следи от превозно средство на 14 милиона години

Според един изследовател, наречен д-р Колпитин, преди милиони години на Земята са съществували напреднали технологии и следите, които виждаме по-горе са били оставени от превозни средства преди 14 милиона години.

Както отбелязват руските геолози, тези мистериозни следи са поне на 14 милиона години и са били оставени от „превозни средства”, които принадлежали на понастоящем „непозната цивилизация”, която населявала нашата планета в миналото.

Много изследователи вярват, че ние не сме първото общество, царувало на тази планета. Всъщност, множество автори твърдят, че много други напреднали цивилизации са наричали тази планета свой дом в миналото.

Според д-р Колпитин и много други археолози, които са въприели нови начини на мислене, тези древни „следи от коли” са едни от най-добре запазените доказателства, които несъмнено доказват съществуването на високоразвити древни цивилизации, които населявали нашата планета в далечното минало.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята
Мистериозният естествен ядрен реактор.

Естествен ядрен реактор на 2 милиарда години

През 1972 г. изследователи потвърждават намирането на редица естествени ядрени реактори в Габон. Още оттогава учените си почесват главите, опитвайки се да разберат как е възможно тези ядрени реактори да са се развили в Габон преди два милиарда години и не са се появили никъде другаде на нашата планета.

Както се ствърди от експерти, преди повече от два милиарда години части от африканските уранови залежи спонтанно наченали ядрено делене. Според учените този мистериозен „естествен” ядрен реактор можел да произвежда скромна енергия. Учените изчисляват, че реакторите в Окло биха имали проби от грубо 3.6% уран-235 – това е близо до прага на обогатяване на съвременните ядрени реактори.

10 От най-мистериозните открития, направени на Земята

Огромен нож, намерен под водата

Не може да се намери много за това мистериозно изображение.

Виждаме огромен нож, държан от трима водолази някъде в земния океан.

Изображението се споделя надлъж и нашир сред хората по социалните мрежи и мнозина го считат за доказателство, че преди писаната история, вероятно преди десетки хиляди години, по Земята ходели великани.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар