Home Загадки Кой е построил подводните пирамиди?

Кой е построил подводните пирамиди?

от izumitelno
0 коментар 4,1K преглеждания

Подводната археология е на около сто години. За това време изследователите са извършили много удивителни открития. В различните краища на света са намирани загадъчни съоръжения, които приличат на древноегипетските пирамиди.

 

Езерото Рок се намира на четиридесет километър на изток от Медисън, щата Уисконсин. Водата в него е мътна при лошо време и нищо не се вижда.

 

Но през 1936 година при хубаво време някой си д-р Морган прелитал със спортния си самолет над водоема и видял под водата очертанията на три големи обекта.

 

Той намалил височината и пред погледа му се разкрили отчетливи силуети на пирамиди. След тази случка от Рок се заинтересували археолози от цял свят.

Под водата била открита каменна стена, която, при обикалянето й придобила пирамидална форма. След това никой не можел да открие пирамидите, макар че имало много гмуркачи.

Едва десетина години по-късно пристигнали археолози с най-модерна техника и изследвали цялото езеро квадрат по квадрат, докато открили първата пирамида.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Нова теория: Хърватите всъщност са българи

 

Древните цивилизации, забравени от историята

Сградата била с правилна форма и имала правоъгълна основа с размери девет на десет метра. Тя със сигурност е творение на човешки ръце, категорични са археолозите.

През 1985 година до японския остров Йонагуни инструкторът по гмуркана Кихачиро Аратаке се натъкнал на странен обект, който се състоял от каменни платформи с геометрични орнаменти.

 

Конструкцията приличала на пирамидите на древните шумери. Оказало се, че тя има прилика със светилището Мачу Пикчу, построено от инките в Южна Америка.

 

Как обаче храм на инките се е оказал край бреговете на Япония, не е ясно. Все пак става въпрос за култура, която се е появила на друг континент. Неотдавна поредната пирамида бе намерена на дъното на китайското езеро Фусян.

 

 

Тя е висока деветнадесет метра, направена е от каменни плочи и има стълбовидна структура. На дъното на езерото са открити още десетина подобни обекти.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Древен Египет – 5 неразкрити мистерии на една древна цивилизация

Какво откриват агентите на КГБ в египетските пирамиди?

На дъното на много морета и океани са откривани подводни пирамиди. Тези пирамиди, които се намират в различни кътчета на планетата, са направени от един и същи материал – от много дебело стъкло или материал, подобен на стъклото.

 

Такива пирамиди са намирани в района на Бермудския триъгълник. 

Кой е построил подводните пирамиди?

 Там са открити две подводни гигантски пирамиди, чиито размери са по-големи от пирамидата на Хеопс в Египет. Двете пирамиди са построени от неизвестен материал, който прилича на дебело стъкло. Според изчисленията на учените те са построени преди около един век. , така че отпада възможността да са останки от древни цивилизации.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

 

Според някои теории това обяснява странните явления и изчезвания на хора в района.

 

Не е ясна технологията, по която са изработени пирамидите, които се намират много дълбоко под водата.

 Дали тези пирамиди са плод на човешкия гений или пък са направени от извънземни, все още не е ясно. А защо има еднакви постройки на дъното на океаните в различни краища на планетата, може би ще се разбере след време.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Неразгадаемото послание на Шигирският идол – статуя три пъти по-стара от египетските пирамиди

Мистерията с кристалните черепи

Американски инженер: Заявявам, че Земята е куха и обитаема отвътре

Съветски учен: Старобългарският език създава славянската общност, българите са от най-древните доиндоевропейски народи

Велика България – история и поява

Значение и произход на наименованието българи – теории и хипотези

 

Най-стария надпис на кирилица в света се намира в скален манастир край село Крепча

Търсят произхода на човечеството в България

Наистина ли Вавилонската кула лежи на дъното на Черно море

Сурид, известен още като Енох: ИСТИНСКИЯТ строител на Пирамидите? Древни текстове разкриват изумителни подробности

 

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още