Home Любопитно Супер интересни факти за змиите, които ще ви изумят

Супер интересни факти за змиите, които ще ви изумят

от izumitelno
0 коментар 36 преглеждания

Повечето от нас изпитват огромен страх от всякакви влечуги, включително и змии. Без значение дали са отровни, или не, змиите рядко могат да бъдат симпатични на някого. В повечето случаи хората бягат от тях, нямат желание да ги докосват и дори да знаем, че не са отровни и не могат да ни направят нищо лошо, змиите предизвикват голяма погнуса.

Разбира се, има хора, които не са на това мнение и си отглеждат змии като домашни любимци, радват им се, спят си с тях и дори си ги целуват и прегръщат. В това няма нищо лошо, естествено. Всеки си има своите разбирания за домашен любимец и за гнусно животно. Като цяло обаче, змиите са доста интересни животни, на които си струва да обърнем по-голямо внимание и точно това сме решили да направим днес. Вижте няколко супер интересни факта за тези влечуги:

Змиите не притежават уши и нос, но за сметка на това имат много добре развито зрение и обоняние.

На отровните змии зъбите се считат за една от най-добрите системи на биологични оръжия в природния свят.

Когато се хранят, възрастните питони не допускат да оставят отпадни хранителни продукти. Те дори притежават способността да изсмукват калций от костите на своята жертва. Така храната им става още по-питателна и те могат да живеят следващите 3 месеца без да се хранят.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Съществуват видове змии, които могат да родят до 75 малки змийчета. Някои пък видове снасят яйца.

Отровата на някои змии е много силна,така че тя е способна да убие един слон. При други е много слаба и убива едва малък гущер. Много опасни за хората са не повече от двеста вида отровни змии.

Автор: Александра Божидарова

Източник: Skafeto

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар