Home Загадки Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

от izumitelno
0 коментар 14,1K преглеждания

От масивни пирамиди, скрити дълбоко под леда, смятани за доказателство за древни цивилизации, населявали замръзналия сега континент, до извънредно стари карти, показващи Антарктида без лед, и тайни бази и НЛО – Антарктида е обвита в мистерия.

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Идеята, че Антарктида не е просто ледена пустош, очарова изследователи, автори и конспиративни теоретици десетилетия наред.

Но какво точно прави ледения континент цел за безброй – понякога откачени – теории? Някои биха казали, че това е така, понеже тя е „изолирана” от останалия свят и че достъпът до Антарктида е почти невъзможен.

Тя е една от най-неизследваните пустоши на повърхността на планетата и освен факта, че е потънала в ЛЕД, тя е покрита и с безброй мистерии.

И тъй, какво му е на заледения континент?

Ако попитате учените, те вероятно ще отговорят, че замръзналият континент е „капсула навремето”, която пази отдавна изгубена информация за живота на Земята – по време, когато човеците всъщност все още ги е нямало – и дори отдавна изгубени тайни и за слънчевата ни система.

Само че ако попитаме други, отговорите стигат отвъд научната фантастика.

От твърдения за Пирамиди на ледения континент до извънземни бази, НЛО-та и изгубени цивилизации, в Антарктида сякаш има всичко.

Пирамидите на Антарктида

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Вероятно една от най-интересните теми относно Антарктида и мистериите ѝ са т.нар. Пирамиди, намиращи се там и покрити с дебел слой лед.

Според много автори има тайни на Антарктида, които се крият от обществото.

Множество изображения се появиха през последните няколко години, показващи нещо, което изглежда като свръхмасивни структури на Антарктида. Някои от тези „замръзнали монументи” дори се сравняват с величествените древни постройки, като Пирамидите в Гиза.

Но… възможно ли е наистина да има Пирамиди на Антарктида?

Ами науката казва „не”, но има няколко причини много автори и търсачи на НЛО да казват „ДА”.

Вероятно едно от най-мистериозните неща относно Антарктида е древна карта, която изобразява покрития сега с лед континент без ЛЕД.

Тайните на Антарктида – Изгубени цивилизации, Пирамиди, НЛО и тайни бази

Картата на Пири Реис е една от най-противоречивите скици, намирани някога на Земята и според някои тълкувания тя избразява Антарктида – петия по големина континент на Земята – без Лед. Съставена от турския адмирал Пири Реис, картата е съчетание от много по-стари карти – около 20 древни скици – които от тогава са изгубени.

Но кой би могъл да състави карта на мистериозния континент по време, когато е бил без лед? Преди милиони години?

Мнозина биха казали, че е бил картографиран от строителите на Пирамидите на Антарктида.

Няколко изображения циркулират в мрежата, уж показвайки пирамидални структури, заровени под леда на Антарктида. За изображенията се казва, че са били получени посредство „Интегрираната програма за сондиране на океана” – международен проект за подводни изследвания.

Въпреки че мнозина твърдят, че тези структури за доказателство за отдавна изгубена цивилизация, населявала Антарктида в далечното минало, учените остават скептични, като казват, че това са просто странно оформени планини, а не доказателство за древни цивилизации.

Истината е, че експедициите до Антарктида са почти невъзможни, извънредно скъпи и много опасни. Без подходящата екипировка човек не би оцелял дълго на този леден континент.

Добре, но Пирамидите не са единственото нещо на Антарктида и очевидно има още структури.

Останките от древни градове?

Ако погледнем източна Антарктида, ще се натъкнем на странна овална структура, подаваща се от земята.

С размер около 120 метра по диаметър странно оформената структура е наричана „ледено-студено” доказателство, че на Антарктида има заровени постройки.

През годините сателитни изображения разкриват значителен брой странни „структури” под Леда. Някои автори и търсачи на НЛО вярват, че тези странно оформени образувания са само няколко от многото доказателства, сочещи факта, че Антарктида някога е била дом на напреднала древна цивилизация.

Парейдолия или не? Вие решете!

Извънземни бази и НЛО-та

Но ако не сте наистина убедени за Пирамидите на Антарктида и древните градове, които са скрити под дебелите пластове лед, може би клоните към т.нар. съществуване на извънземни бази и НЛО-та на Антарктида.

Търсачите на НЛО вярват, че са намерили безброй странни неща, използвайки сателитни изображения и Google Earth.

Много търсачи на НЛО, като Secure Team 10, вярват че са открили извънземна база и дори обекти с формата на диск на Антарктида.

Масивни „Извънземни” структури са скрити дълбоко под Леда.

В Антарктида има повече, отколкото сме очаквали.

Според търсачите на НЛО Антарктида е не само дом на Пирамиди, странно оформени структури и обекти с формата на диск, но има и 240 километрова АНОМАЛИЯ, скрита дълбоко под континента.

Разположена в област, наречена Уилкис Айлънд на Антарктида, вярва се, че странната аномалия обхваща площ от около 250 километра в диаметър, достигайки дълбочина от около 800 метра под повърхността.

Но ако не сте съгласни с Пирамидите, Извънземните и Йети, Антарктида явно има какво още да предложи.

Тайни нацистки бази

Не е мистерия, че нацистите силно са се интересували от сдобиването с тайно познание, технологии и оръжия, които биха им дали предимство във войната.

По целия свят нацистите строили тайни бункери и бази и има някои, които са убедени, че са построили масивна база на Антарктида.

По време на Втората световна война нацистите извършвали множество странни експерименти с технологии, невиждани дотогава.

В търсене на още оръжия, митични артефакти и дори извънземни технологии, нацистите уж дошли на Антарктида, където построили тайна база, наречена „База 211” – колко оригинално, бих добавил.

Говори се, че Нова Швабия, т.е. Neuschwabenland, намираща се на 20⁰И и 10⁰ Запад в Земята на Кралица Мод, изследователският екип на нацистите се натъкнал на части с топла сладка вода, области без лед и растения.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар