Home Вдъхновяващо Защо получаваме това, което не искаме?

Защо получаваме това, което не искаме?

от izumitelno
0 коментар 184 преглеждания

Законът за обратните усилия не е очевиден проблем. Но е важно да знаете по какъв начин действа върху желанията и целите ни в живота.

Действията, които извършваме, за да получим нещо, което желаем понякога остават без резултат. А на тези, които изобщо не се опитват, късметът се усмихва. Време е да разберем защо се случва така.

 

Защо получаваме това, което не искаме?
pixabay

Какво представлява този закон?

Според този закон човешкото въображение винаги надделява над желанието. Грубо казано, това, което ни се случва, е това, за което мислим, а не това, към което се стремим. Силата на ума винаги е по-силна от силата на волята.
В повечето случаи говорим за някакъв вид негативни емоции и чувства. Например, ако се страхуваме, че нещо ще ни се случи и всичко ще се провали, така и ще стане. Хората, които мислят за болести и се опитват да ги предотвратят, получават ново заболяване. Тези, които се страхуват да останат сами в живота, много често губят приятели и любов.

Законът за обратните усилия напомня на древната източна мъдрост, че е по-добре да не се опитвате да пречистите калната вода. В този случай тя ще се пречисти сама. Ако се опитате да го направите, ще стане по-лошо. Същото е и с човешкия живот.

Как да заобиколим този закон?

 

Ако изведнъж в живота ви започне да се случва нещо, което не искате, не се обезсърчавайте. Страховете винаги са най-силните. Те ни контролират, така че всичко, което трябва да направите, е да се отпуснете и да приемете ситуацията. Често сме изправени пред важни ситуации, в които трябва да сме спокойни и концентрирани. Това може да са важни срещи, запознанства, изпити и т.н. В такива моменти нещата често се объркват, защото сме притеснени.

Когато не се стараем и не се притесняваме за крайния резултат, нещата се получават по-лесно, успяваме във всичко. Законът за обратните усилия също обяснява защо толкова трудно се справяме със страховете. Първо трябва да ги приемете и едва след това да използвате различни практики, като например, утвърждения.

Вместо утвърждения в трудни моменти, използвайте медитация за успокояване на нервите, както и дихателни упражнения. Можете да ги комбинирате. Например, чувствате, че сте притеснени и мислите за провал. В този случай трябва да затворите очи, да включите релаксираща музика (звуци на дъжд, вятър, океан), да поемете дълбоко въздух и да издишате бавно. Дишайте и издишайте, като броите до 10, 20, но поне до 50. Пребройте толкова, колкото ви е необходимо, за да се успокоите. В същото време можете да си представите себе си на друго място – на върха на планина, в космоса, в гора и т.н.

Мнозина, също така, сравняват закона за обратните усилия със закона за подлостта. Да, те са подобни, но не съвсем. Законът за подлостта е някаква случайност, която се появява в неочакван момент, а законът за обратните усилия е предсказуемостта на неуспеха, когато човек е погълнат от някаква идея или проблем.

 

източник: bukvarche.com

Може да харесате още

Оставете коментар