Home Любопитно 8 от най-известните обитавани от духове места

8 от най-известните обитавани от духове места

от elated.firefly
0 коментар 364 преглеждания

Всички сме чували страшни истории за духове, но колко от вас всъщност са виждали такива или са били на място, известно с паранормалните случки там? Ако си падате по тези изживявания, вероятно бихте искали да посетите най-известните обитавани от духове места.

8 от най-известните обитавани от духове места

Джелма

Сградата Джоелма се намира в бразилския град Сао Паоло и й се носи лошата репутация, че е обитавана от духове. През 1974г, повече от 180 души са загинали при пожар в тази сграда, защото не е имало пожарна алармена система, да не говорим за аварийни изходи. След реконструкцията й, сградата отново е обитаема, този път като офис център, но броят на наетите помещения е започнал да спада. Според служителите в офисите, понякога в сградата могат да бъдат чути странни звуци и стенания. Също така витае усещането, че нещо гори.

8 от най-известните обитавани от духове места

Замъка Брисак

Замъкът Брисак е тайнствено място в долината Луар, Франция. Много туристи, които са посещавали замъка, разказват за два призрака, които са видели в стените на сградата. Единият бил жена, облечена в зелено, а другия – мъж, който бил виждан единствено от жени. Според легендата, това са призраците на Шарлот де Валоа и нейния любовник, убити от съпруга й.

8 от най-известните обитавани от духове места

Плантацията Мъртъл

Една от най-посещаваните призрачни къщи в САЩ се намира в Луизиана. Според ужасяващата история, в началото на 19-ти век там работела робиня на име Клоуи, която обичала да подслушва разговорите на господарите си. Веднъж я спипали и я наказали като отрязали ухото й. В отговор на това, робинята отровила господарката на плантацията, заедно с двете й дъщери. Останалите гневни роби линчували Клоуи и тя останала да броди в имота до днес.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още 7 от най-известните обитавани от духове места

 

8 от най-известните обитавани от духове места

Хотелът Станли

Хотелът Станли в Колорадо е вдъхновил Стивън Кинг за „Сиянието“. В хотела, хората често виждат призраците на първите собственици, а на 4-тия етаж се чуват писъците на деца, когато там няма такива. На приземния етаж има пиано, което понякога свири само и плаши гостите на хотела.

8 от най-известните обитавани от духове места

Замъка Балдун

Руините на древния замък Балдун лежат в Шотландия. Според очевидци, там броди духа на окървавено момиче. Легендата разказва, че това е духът на дъщерята на сър Далримпъл, който искал да я омъжи за младеж по негов избор. В деня на сватбата обаче, момичето било открито мъртво и не е известно дали се е самоубила или някой я е убил.

8 от най-известните обитавани от духове места

Замъка Единбург

През хилядолетната си история, замъкът Единбург е събрал цяла армия от неспокойни духове в стените си. Най-известният сред тях е този на обезглавен барабанчик, който се появява в моментите, когато замъка е в опасност. Говори се, че той е предупредил обитателите на крепостта за нападението на Оливър Кромуел. Хиляди туристи го посещават всяка година като историческа забележителност.

8 от най-известните обитавани от духове места

Санаториум Уейвърли Хилс

Санаториум Уейвърли Хилс в САЩ е построен с намерението да предоставя лечение за пациенти с туберкулоза. Но след като смъртността била твърде висока, хората решили да построят тунел, през който да се извозват труповете. Сега този тесен тунел има най-голяма паранормална активност. Тук можете да видите силуетите на хора, които се разпръсват във въздуха, когато се доближите до тях. В Стая 502 пък понякога се вижда силуета на обесена сестра, която се е самоубила, понеже била бременна и разбрала, че е болна от туберкулоза.

8 от най-известните обитавани от духове места

Болница Св. Йоан

Болница Св. Йоан се намира в Линкълншир, Англия и е построена през 1852г. В клиниката царяла пълна жестокост, защото там се лекували бедни хора с психически проблеми, така че методите били брутални. След затварянето на клиниката, хората понякога виждат светлини, проблясващи от прозорците на сградата, а работниците, които са изнасяли оборудването, се оплаквали от необясними шумове и писъци в стаите на изоставената лудница.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още 7 от най-известните обитавани от духове места

 

Може да харесате още

Оставете коментар