Home Любопитно 10-те най-скъпи диаманта, продавани на търг

10-те най-скъпи диаманта, продавани на търг

от izumitelno
0 коментар 57 преглеждания

 

Тези зашеметяващо изглеждащи камъни кристализират дълбоко в недрата на земята, при условия на изключително високо налягане и температура. По правило диамантените находища са разположени на дълбочина над 150 км и се издигат по-близо до повърхността само поради движението на тектонските плочи на Земята. И след правилното оформяне камъните отиват на търгове, където хората са готови да залагат невероятни суми за тях.

 

„Archduke Joseph“ – 21,5 милиона долара

 

76-каратов безцветен правоъгълен диамант през ноември 2012 г. беше продаден за 21,5 милиона долара, на търга за скъпоценни камъни Christie’s в Женева. Първоначално диамантът е открит в диамантените мини на Голконда в Индия. Предишният собственик на „Archduke Joseph“ в продължение на 13 години беше Алфредо Молина, изпълнителен директор на бижутерската компания Black, Starr & Frost.

 

„Идеал” – 22 милиона долара

 

„Този диамант е перфектен във всеки смисъл на думата“, казала Лиза Хъбард, председател на отдела за бижута на „Сотбис“ в Америка. Смарагдовият камък беше продаден през април тази година, за 22 милиона долара. „Идеал“ бил намерен в известните мини De Beers в Южна Африка.

 

„Перфектно розово” – 23 милиона долара

Търговски обучения - myjobistosell.com

 

Диамантът, наречен „Perfect Pink“, с тегло 14,23 карата, през 2010 г. беше продаден на търг в Хонконг, за 23,166 милиона долара. Акционерите очакваха цената на диаманта да бъде между 14 и 19 милиона долара, но купувачите бяха много заинтересовани от изключително рядкото му розово оцветяване.

 

„Синият Уинстън” – 23,8 милиона долара

 

Най-големият светлосин диамант в света, собственост на Хари Уинстън, подразделение на Swatch Group, през май 2014 г. беше продаден на търг на Christie’s в Женева, за 23,8 милиона долара.

 

118 каратово яйце – 30,6 милиона долара

 

Този диамант с форма на яйце с тегло 118,28 карата беше най-големият диамант, продаван някога на търг. През октомври 2013 г.  той бе продаден на търг на Sotheby в Хонконг, за 30,6 милиона долара.

 

„Orange” – 35,5 милиона долара

 

Уникален камък, с много рядък оранжев цвят, с тегло 14,82 карата, през ноември 2013 г. беше продаден на търга на Christie’s в Женева, за 35,5 милиона долара. Това счупи световния рекорд на цените на каратите за цветни диаманти.

 

„Princie” – 40 милиона долара

 

300-годишният 34,65-каратов розов диамант Princie беше продаден през 2013 г. за 40 милиона долара, на търга на Christie в Ню Йорк. Интересното е, че камъкът е причина за семейна вражда: през март 2015 г. италианският милионер Амедео Ангиолио завел дело срещу Christie, твърдейки, че любимият му диамант е откраднат от неговия доведен брат, който след това го е продал на търг, без да има право на това. Първоначално диамантът е добит в Индия и се предавал от поколение на поколение, докато не бил придобит от Ренато, баща на Амедео Ангиолио.

 

„Pink Graff“ – 46 милиона долара

 

24,78-каратов розов диамантен пръстен в ярко розово бе закупен за 46 милиона долара през 2010 г. от британския милиардер Лорънс Граф. Интересното е, че господин Граф дори не е завършил гимназия и е работил като портиер, преди да стане най-големият дилър на диаманти и скъпоценни камъни в света.

 

„Wittelsbach Graff“ – 80 милиона долара

 

Синият 31-каратов диамант е закупен от Лорънс Граф, основател на Graff Diamonds, през 2008 г. за 23,4 милиона долара. След като през 2011 г. продаде камъка на катарския шейх Хамад бин Халифа, стойността на Wittelsbach-Graff нарасна до невероятните 80 милиона долара. Сините диаманти са вторите най-редки в света след червените.

 

„Розова звезда“ – 72 милиона долара

 

59,6-каратов диамант „Розова звезда“ беше закупен през 2014 г. в „Сотбис“ в Женева за 83,02 милиона долара, от Исак Волф, диамантен производител от Ню Йорк. Оказа се обаче, че Волф не е в състояние да заплати покупката, така че Sotheby пуснала диаманта в продажба за 72 милиона долара.

 

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар