Home Любопитно 15 подправени снимки, които превзеха интернет и заблудиха милиони

15 подправени снимки, които превзеха интернет и заблудиха милиони

от elated.firefly
0 коментар 23 преглеждания

Напоследък терминът „фалшиви новини“ стана изключително популярен, но с днешния софтуер за обработка на изображенията дори онези от нас с най-зоркия поглед могат да бъдат заблудани. Колко от тези снимки сте виждали в интернет пространството и сте взели за 100% истински?

 1. Зад сцената на интрото на MGM

Снимката на завързан лъв, който е заснет за добре познатата шапка на MGM всъщност е снимка на лъв, преглеждан на скенер при ветеринаря. За щастие лъвът се е възстановил напълно и е жив и здрав. Интересен факт е, че е имало общо 7 лъва, които са използвани за интрото на MGM, като сегашният се казва Лео и сме го виждали в най-много филми от 1957г насам.

 1. Мустакът не е бил достатъчен и са му добавили вежди

Интернет обожава животните, особено онези, които изглеждат странно или очарователно, или и двете едновременно. Затова не е изненадващо, че снимка на котка с бели мустак и вежди превзе уеб пространството. Е, истината е, че поне страхотният мустак е истински, докато веждите са добавени допълнително.

 1. Опасно селфи

Популярното селфи на пилот в небето всъщност е негова снимка в самолета на пистата. Въпреки всичко си е доста добро селфи.

 1. Дете, спящо до гробовете на родителите си в Сирия

Оказва се, че тази снимка е тотално нагласена. Детето е познавало фотографа, а гробовете не са на родителите му. Макар този вид фотография все пак е да сърцераздирателна, отново доказва, че не всичко в интернет е истина.

 1. Замръзналата Венеция

Венеция определено е едно от най-красивите места, които можете да посетите, така че няма нужда от Photoshop. В случая някой е монтирал замръзналото езеро Байкал от Русия върху града в морето.

 1. Перфектни лещовидни облаци

Лещовидните облаци са доста готини и няма нужда от Photoshop, за да ги подобряваме. Авторът на редактираната версия не е мислил така. Очевидно и интернет, след като сума ти хора си наслагаха фалшивата снимка по десктопите.

 1. Уникален черен лъв

Изглежда че откриването на странни и уникални животни любимо занимание на много хора. Такива има в изобилие, така че е излишно да си ги измисляме.

 1. Перфектно позиционираната Луна

Има странна мания по Луната в популярните снимки от социалните мрежи. Просто добавят Луна на най-нереалистичното място и готово – имате хит снимка. Точно това се е случило със снимката на Мо Аоун.

 1. 10-годишното предизвикателство срещу обезлесяването

Наскоро 10-годишното предизвикателство превзе интернет с пълна сила, карайки хората да споделят какво се е променило за последното десетилетие. Някои решиха да го използват, за да предупредят за ужасния белег, който оставяме на Земята. Един от най-големите проблеми на 21-и век е обезлесяването. За съжаление, снимката която са използвали, за да разпространят посланието, е фалшива – всъщност показаното сравнение е една снимка, разрязана на две.

 1. Мечка, преследваща колоездач

За щастие никой не е пострадал при заснемането на тази снимка. Смята се, че оригиналът е направен в национален парк Йелоустоун.

 1. Космическата совалка

Величествена снимка на космическа совалка заблуди много хора и бързо стана хит в социалните мрежи. Защо му е на някой да я редактира, след като и оригиналът си е достатъчно зрелищен?

 1. Мечка, преследваща фотографи на National Geographic

Снимката на мечка, тичаща след група фотографи, би шокирала всеки. Но след като вече ви показахме, че не може да вярвате на всичко в интернет, няма нужда съчувствате на бедните хора, понеже това е колаж, в който е използвана отделна снимка с мечката.

 1. Снимка на турист, направена моменти преди разбиването на самолет при нападението от 11 септември

Ужасяващите събития от 11 септември все още са забулени в много мистерия, а интернет е пълен с всякакви конспиративни теории. Затова не е изненада, че когато тази снимка беше публикувана онлайн, хората започнаха светкавично да я споделят. Е, за щастие човекът на снимката не е станал свидетел на трагедията.

 1. Айнщайн кара колело пред експлозия на атомна бомба

Снимката на експлозията всъщност е направена 7 години след смъртта на Айнщайн.

 1. Снимка на Индия

Вълшебната снимка на Индия по време на индуистки фестивал всъщност е сглобена от множество сателитни снимки, оцветени в различни цветове.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар