Home Загадки 7 потресаващи съвпадения, които са толкова невероятни, че ще ги прочетете втори път!

7 потресаващи съвпадения, които са толкова невероятни, че ще ги прочетете втори път!

от izumitelno
0 коментар 28,1K преглеждания

1.Баптистката църква в Беатрис, Небраска, винаги провежда служба в сряда точно в 19:20 часа. В 19:27 минути в сряда на 1.03.1950 година църквата експлодира заради изтичане на газ. Като по чудо нямало нито един пострадал, тъй като всичките 15 члена и дори проповедника в този ден закъснели за служба.

2. През 2006 рибарят Марк Андерсън открива 92-годишно писмо в бутилка. Това му откритие, му носи място в Книгата за рекордите на Гинес. След тази случка, Марк не престава да се хвали на приятеля си Андрю Лийпър, който от своя страна се дразни неимоверно. Докато плава със същата лодка в Шотландия през 2012 година, Андрю Лийпър открива 98-годишно писмо в бутилка, с което взема мястото на приятеля си в Книгата за рекордите на Гинес.

3. През 1973 година Антъни Хопкинс приема да участва във филма „The girl from Petrovka“, базиран на едноименната книга от Джордж Файфър. Хопкинс претърсва всяка книжарница в Лондон, опитвайки се да открие книгата, но търсенето му е без успех. В крайна сметка той се отказва и се запътва към къщи. По пътя той се натъква на изоставена книга, изоставена на една пейка – копие на „The girl from Petrovka“. Две години по-късно по време на снимките, Джордж Файфър споделя на Хопкинс, че дори той самият няма копие от книгата си, тъй като последното той подарил на приятел, който го загубил „заедно с всички мои записки“. Хопкинс извадил копието и попитал: „Това?“

4. Катрин Едоус била арестувана на 29.09.1888 година в около 20:30 часа. В 00:55 тя била освободена от полицейското управление. На излизане тя дала на полицаите фалшиво име – Мари Кели. Рано сутринта на 30.09 тя била убита. Тя не била единствената. Името на другата убита от същия човек през същия този ден е Мари Кели.

5. През 1660 година кораб потъва в Доувърския проток. Единственият оцелял е Хю Уилямс. През 1767 година втори кораб потъва в Доувърския проток. Името на единствения оцелял е Хю Уилямс. През 1820 година в Доувърския проток се преобръща кораб. Единственият оцелял е Хю Уилямс. През 1940 година един кораб бива унищожен от германска мина. Двама души оцелели. Те били чичо и племенник. И двамата се наричат Хю Уилямс.

6. През 1895 в щата Охайо има само 2 автомобила … които в крайна сметка се сблъскват.

7. През 1914 година една жена от Германия решава да направи снимка на малкия си син. След това тя носи филмовата лента в студио, което да изкара снимката й. Скоро след това войната започва и тя така и не успява да прибере снимката на сина си. Премества се във Франкфурт и две години по-късно купува нова филмова лента, за да снима на нея дъщеря си. Когато взема снимката тя забелязва, че на заден кадър се вижда снимката на сина й, която тя така и не успяла да вземе. Фотографските ленти по онова време често се използвали по няколко пъти и не можели да бъдат изтрити напълно, а тази е успяла да намери собственичката си дори на 100 мили разстояние.

инфо: lifebg.net

Може да харесате още