Home Загадки Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

от izumitelno
0 коментар 26,4K преглеждания

Не, нямаме всички отговори на безбройните енигми, които озадачават експертите безброй десетилетия, но имаме нещо, което мнозина считата за „доказателство”, че произходът на човека и историята ни съвсем не са пълни. Тук са изброени само няколко от многото открития, които изтласкват разбирането ни за произхода на човека, древните цивилизации и живота на Земята до самия предел. Може би е време за едно много нужно обновяване, което обяснява как много от тези открития са възможни.

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

Сякаш има масивно прикриване, което възпрепятства конвенционалните експерти да проучват определени открития по-задълбочено.

Истината е, че масовите науки не успяват да подходят и да обяснят безброй открития, които са били направени на Земята в миналото.

Всяко откритие, когато говорим за древни човешки останки, сякаш избутва произхода на човека все по-назад всеки път.

Неотдавна учените намериха доказателство, че непознат преди това, отдавна изгубен човешки вид, е живял на Земята – и се е кръстосвал с човеците преди хиляди години. Изследователят, представен в „Молекулярна биология и Еволюция”, е открил противоречива находка, която променя това, което ни е казвано за нашите предци.

Само че това е само едно от многото скорошни открития, които изтласкват пределите на човешкия произход до точка, където трябва да пренапишем голяма част от това, което са ни учили за нашите предци.

В Австралия експертите откриват, че първите човеци са се заселили в Австралия преди около 65 000 години, ефективно пренаписвайки учебниците по история. Това откритие напълно разбива предишните ранни оценки, които поставят човешкото заселване в Австралия преди около 45 000 години.

Но има и още.

Ако направим бързо пътуване до африканския континент, ще намерим следи от 3.6 милиона годишни древни човешки стъпки.

През 2016 г. учените намират 13 стъпки, които според анализа датират до смайващите 3.6 милиона години.

Намерени в днешна Танзания, древните човешки стъпки са се запазили благодарение на региона, който по онова време бил покрит с влажна вулканична пепел, а предците ни минали през областта преди милиони години.

От Африка се отклоняваме към Сибир, където археолозите намират зъб на младо момиче, което е живяло там преди около 128 000 години.

Очарователното около това откритие е, че е оповестено като един от най-старите познати човешки видове, открит в Централна Азия, и се вярва, че е с поне 50 000 и 100 000 години по-стар от първоначално познатия Денисов фосил. Зашеметяващо, нали? Но както вероятно знаете, има още много.

Пищялна кост, намерена преди около 80 години, наскоро беше подложена на редица тестове, които показват, че 124 000 годишният неандерталски фосил, изкопан в Германия от пещерата Хохленщайн-Щадел, съдържа СЪВРЕМЕННА ДНК. Учените вярват, че това доказва, че миграцията „от Африка” се е случила много по-скоро, отколкото са си мислели експертите – преди около 270 000 години, което означава, че трябва да пренапишем – отново – по-голямата част от това, което сме си мислили, че знаем за човечеството.

Друго изумително откритие е направено в Мароко, когато експертите откриват 300 000 годишни кости, които хвърлят светлина върху еволюцията на Homo Sapiens и показват, че видът ни се е развил много по-рано – поне около 100 000 години по-рано – отколкото преди това се е вярвало, ефективно пренаписвайки историята на човечеството отново.

След това, разбираме и че експертите посочват Европа за родното място на човечеството, а не Африка, както се е вярвало десетилетия наред.

Изследователи са намерили 7.2 милиона годишен фосил, който доказва, че съвременният човек е произлязъл в Средиземноморието, а не в Африка.

Но нека си вземем почивка от произхода на човека и да погледнем БЕЗБРОЙНИТЕ постройки по земното кълбо, които напълно предизвикват разбирането ни за древните цивилизации и технологичните им възможности преди хиляди години.

Първо, да погледнем Хеопсовата пирамида и древната египетска цивилизация.

Хеопсовата пирамида си остава енигма за експертите, които изследват монумента повече от сто години. Никой не знае със сигурност как е била построена и кой точно я е построил. Мнозина сочат към Куфу като неин строител, но експертите сякаш не са напълно съгласни.

После идва невероятната прецизност, положена в постройката – това е най-точно поставената съществуваща пирамида и гледа точно на изток само с 3/60-тата степен на грешка. Оказва се също така, че се намира в центъра на континента и е единствената известна осемстранна пирамида в Египет.

Продължавайки от пирамидата, поглеждаме към възможностите на древните египтяни и дали не са били много по-напреднали, отколкото им приписваме днес.

Древноегипетските мумии показват следи от тютюн и кокаин – растения, които по онова време са растяли само в Америките. И тъй, как са се озовали в Египет? Едно от обясненията е, че древната египетска цивилизация е била способна на презокеански пътувания преди хиляди години.

Имаме и госфордските глифове, които са основно египетски йероглифи, издълбани върху камък в Националния парк „Брисбейн Уотър” в Карионг. Вярва се, че 250-те каменни гравюри са били част от местния фолклор на областта повече от век, което означава, че не е нещо открито наскоро. Госфордските глифове са много противоречива тема и много съвременни египтолози ги категоризират като изпипана измама, главно поради факта, че те са, ами… намират се в Австралия.

Но изглежда имаме и „сечива”, които датират до време, когато не е трябвало да има никого на Земята според конвенционалните учени.

Един такъв пример е 400 милиона годишен чук, открит в град Лондон, Тексас, САЩ през 1934 г. Вярва се, че главата на чука е била направена от желязо с чистота, постижима само със съвременна технология. Тестовете показват, че главата на противоречивия чук е направена от 97% чисто желязо, 2% хлор и 1% сяра. Не може да е истински, нали?

В Китай имаме още любопитни открития. 150 000 годишните Байгунски тръби се смятат от мнозина за доказателство за технологично развита цивилизация, която е съществувала в региона преди стотици хиляди години.

Експертите сочат, че 8% от материала в тръбите не може да бъде идентифициран. Тръбите станаха популярни през 2007 г., когато най-големият, списван от държавата вестник в Китай, публикува статия за тях.

Но има още противоречия. Да погледнем древния Списък на шумерските царе, който твърди, че „… в 5 града 8 царе; те царуваха 241 200 години. А после потопът помете всичко…”. Но… как за Бога 8 царе могат да живеят и да царуват 241 200 години? Безсмъртни ли са били? Извънземни?

Имаме и мегалита от Ал-Наслаа, който е масивни скала, разечена на две с лазерна прецизност, намиращ се насред пустинята. Тази невероятна скала се намира в оазиса Тамя в Саудитска Арабия. Двата камъка, разсечени наполовина, пораждат объркване сред експертите още от откриването им. Някои казват, че са естествено образувание, докато други твърдят, че е била използвана напреднала технология, за да се разцепят скалите с такава прецизност.

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?

И докато покриваме такива противоречиви обекти, не можем да пропуснем Пума Пунку.

Пума Пунку е древен археологически обект, намиращ се на 72 километра западно от Ла Пас, скрит дълбоко в Андите. Този древен обект се характеризира с някои от най-големите сложно издълбани камъни в Америките.

Според анализа, един от най-големите камъни, намерени в Пума Пунку, е 7.81 метра дълъг, 5.17 метра широк, със средна дебелина 1.07 метра и се смята, че тежи около 131 метрични тона. Как за Бога древните са пренесли този камък?

Но ако големината на камъните в Пума Пунку не ви кара да си почешете главата, прецизните сечения и гладките повърхности със сигурност ще го направят. Дори лист хартия не може да се провре между някои от хилядогодишните камъни, намерени в Пума Пунку.

Опитвам се да ви кажа нещо тук. Ето защо сега ще ви отведа до Олантайтамбо – друг древен археологически обект, който е абсолютно изумителен. Намиращ се на 3000 метра надморска височина, археологическият комплекс Олантайтамбо се намира на около 70 километра от Куско.

Дали всичко, което са ни казвали за произхода на човека и историята, е лъжа?
Олантайтамбо: Храмът на Слънцето. Как древното човечество е постигнало това? На това изображение имаме шестте монолита от червен гранит, които са били част от недовършена кръгла стена. Монолитите са отделени от „разделителни скали”, които не им позволяват да се срутят при сеизмични събития.

Олантайтамбо – също като Пума Пунку – се отличава с изумителни масивни камъни.

Много от камъните в Олантайтамбо тежат над 70 тона и те също са били добити от склона на планина на десетки киломтери от там. Един от най-любопитните монументи в Олантайтамбо са шестте свръхмасивни монилита, които са били събрани по такъв начин, че дори лист хартия не може да се провре между тях.

Интересно, нали? Но има безброй други археологически обекти, които си струва да се споменат.

Камъкът от Кончо, открит през 1887 г., е 5000 годишна плоча, която се характреризира с около 90 сложно издълбани спирали и вдлъбнатини, които според мнозина представляват космическа карта.

Както виждате, безброй открития са били направени по земното кълбо, които сякаш тласкат познанията ни за човешката раса, произхода ни и древните цивилизации до предела, и може би е време конвенционалните учени да пренапишат учебниците ни по история и да публикуват едно много необходимо обновяване относно човешката раса.

Източник: Последен век

Може да харесате още

Оставете коментар