Home Любопитно Какви са народните поверия за солта и захарта

Какви са народните поверия за солта и захарта

от izumitelno
0 коментар 43 преглеждания

Според народните поверия захарта и солта могат да помогнат при предсказването на бъдещи събития. С тяхна помощ можем да изчистим дома си от негативни влияния.

Ако случайно разсипете сол, това означава, че ви чакат неприятности и по-точно големи скандали с някой близък. Това е най-старото народно поверие за солта, тъй като в миналото сол са притежавали само най-богатите хора и когато разсипели подправката в дома им настъпвал смут.

 

Разсипаната захар предсказва много радости и щастливи събития в бъдеще. Ако я разсипе неомъжено момиче, означава, че съвсем скоро ще срещне своя съпруг.

Захарта е свързана със сладкото и приятното за сетивата, затова тя предвещава само хубави неща.


От пресоленото ядене се разбирало и че едно момиче е влюбено, тъй като най-често заради любов се получавали такива грешки. Това е така и до днес.

Солта се приема като символ на мъдростта и чистотата, заради което тя често е използвана в различни магически ритуали за изчистване от негативната енергия.

 За да създадете атмосфера на спокойствие и разбирателство в дома си, трябва да поръсите във всеки негов ъгъл сол, след което да го полеете със светена вода.

Оставете солта за 3 часа и ако след това време е потъмняла, означава, че в дома ви има негативна енергия. След проведения ритуал почистете солта и веднага ще усетите хармония около себе си.

Със сол могат да се привлекат пари и богатство. Трябва само да оставите сол в дървена кутия на масата през нощта. Оставете 3 дни тази сол, след което трябва да я пуснете под течаща вода, а не да я сготвите и изядете. Можете да сменяте солта в кутията на всеки 3 дни.

Търговски обучения - myjobistosell.com

В народните поверия се казва още, че сол не се дава назаем, понеже по този начин давате късмета си на други хора и привличате към себе си нищетата и нещастието.

По същата причина и не трябва да подавате солницата на друг дори да сте седнали на маса.

Солта трябва да се съхранява в дървени съдове, за да се пазят нейните магически сили.

 

инфо: sanovnik.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар