Home Любопитно Кратки, но интересни факта за левичарите

Кратки, но интересни факта за левичарите

от izumitelno
0 коментар 1,7K преглеждания

Знаете ли какво е общото между Барак Обама, Бил Гейтс, Леонардо да Винчи, Принц Уилям и Анджелина Джоли? На пръв поглед абсолютно нищо, нали? И все пак има нещо, което ги свързва с още 10% от населението по света. Какво ли – ами, всички те са левичари.

В политиката, шоубизнеса, армията, науката и изкуството – левичарите са навсякъде. Левичари са Аристотел и Ницше, Юлий Цезар, Роналд Рейгън и Бил Клинтън, Рафаело, Микеланджело, Ханс Кристиан Андерсен, Чарли Чаплин и Сара-Джесика Паркър.

През 1984 г. Международната конфедерация на левичарите, в знак на протест срещу устроения за десноръките свят, обяви 13 август за свой международен празник. 

 Днес решихме да ви представим 10 интересни факта за левичарите.

 

1. Левичарите по-често се раждат през втората половина от годината, докато десничарите – през първата.

2. Левичарите виждат света по различен начин. Смята се, че когато гледат даден образ, те използват противоположни полукълба на мозъка, в сравнение с десничарите. Оттам и различното възприятие.

3. Според астрологията щастливият ден на леворъките е вторник.

 

4. На QWERTY клавиатурата само с лявата ръка могат да се напишат 1447 думи (английски), докато с дясната те са само 187.

Търговски обучения - myjobistosell.com

5. Години наред се смяташе, че левичарите са по-податливи към алкохолизъм. Изследване от 2011 година разби този мит на пух и прах, но все пак потвърди, че левичарите пият по-често.

6. Според статистиката, хората пишещи с дясната ръка, живеят около 9 години по-дълго от левичарите.

7. В мюсюлманския свят лявата ръка се счита за „нечиста“. Тя се използва само за тоалет и с нея е недопустимо да се храни човек.

8. Специфичен ген определя дали човек е левичар или десничар още в утробата на майката.

9. Американски учен пък установи, че хора с по-тясна долна част на лицето много по-често са левичари, отколкото мъжете и жените с широка брадичка и долна челюст.

10. Левичари са 20% от близнаците, което е два пъти повече от обикновено.

 

инфо: 10te.bg / ЮЛИЯН ЛАЗАРОВ

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар