Home Любопитно Кучето със свръхестествените способности

Кучето със свръхестествените способности

от izumitelno
0 коментар 3,8K преглеждания

 

Кучето Джим, което станало известно като “кучето чудо“, е родено на 10 март 1925, порода черно бял сетер. Негов стопанин станал Сам ван Арсдейл, който решил да прати новият си любимец в специално училище, където да бъде обучен за ловджийско куче. За изненада на всички Джим се оказал изключително умен, той винаги знаел къде крият играчките му и ги намирал веднага. Оказало се, че няма на какво повече да го обучат.

Собственикът на Джим заминал заедно с него за Седалия, където си купил хотел. Легендата разказва, че един слънчев ден двамата излезли в близката горичка да се разходят. Сам си промърморил „Да седнем под сянката на онзи кестен“ и кучето веднага се втурнало и легнало в сянката на кестена. Стопанинът му останал крайно учуден и решил да го изпита, дали може да разпознава дърветата. Кучето безпроблемно разпознало и намерило орех, кедър, обикновен пън и дори леска. Сам започнал да се досеща, че кучето му не е обикновено и в него се крият специални умения.

Започнали да се разкриват и други способности – разпознаване на цветове, посочване на професии на непознати, намиране на коли, познаване на пола на неродени бебета. Всичко това кучето правело, като избирало от купчинка надписани листчета това, с правилният отговор. Оказало се, че освен всичко Джим можел да предсказва и бъдещето. Седем поредни години той успявал да познае кой ще е победителят в конното надбягване в Кентъки. Успял да познае и кой ще е бъдещият президент на САЩ (Рузвелт). Джим се превърнал в сензация и много учени започнали да се интересуват от уникалната му дарба. Сам никога не го използвал, за да спечели пари от него. Той имал оферта от 665 хил. долара, за участието на Джим във филм, но отказал.

На 18 март 1937 Джим колабира и умира по време на разходка. Сам искал да го погребе в семейният им парцел в гробището в Маршал, но не му позволяват, затова той го погребва точно пред порите на гробищния парк. Постепенно с годините гробището се разширява и по ирония на съдбата днес гробът на Джим е в самото гробище. Неговият гроб е един от най-посещаваните в Маршал.

Кучето със свръхестествените способности
Кучето със свръхестествените способности

Може да харесате още