Home Любопитно Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

от izumitelno
0 коментар 997 преглеждания

Когато се спомене разходка в музея, всеки си представя спокойно изживяване сред красиви експозиции, където в практичен вид са подредени експонати от нашето минало, а понякога и бъдеще.

Разбира се, това важи за традиционните музеи. В различните части на света има експозиции, които са толкова зловещи, че могат да отнемат спокойния сън на човек за дни наред.

Някои от тях представят най-тъмните периоди от нашето минало, други с абстрактни похвати се опитват да насочат мисълта ни към наболели проблеми. Без повече думи вижте в следващата галерия най-страшните музеи в света.

Музеят на Джордж Глор в Уисконсин

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Кой не би искал да посети музей, посветен на историята на лечението с електрошок и лоботомия. В интерес на истината, според повечето от посетилите го той е ужасяващ и шокиращ. Сградата, където се помещава музеят, в действителност е била психиатрична клиника.

Тя действала до 1960 година, но е затворена, след като проверяващи открили ужасите, на които били подложени настанените там пациенти. Според неофициална статистика повече от 120 пациенти с психични заболявания загубили живота си там. Ужасите от тяхното ежедневие ясно могат да се видят и днес там.

Музеят на вентрилоквистите в Кентъки

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

В малкото градче Форт Митчел, Кентъки има музей, в който не може да се види нищо друго освен редици със стари вентрилоквистки кукли. Разположен в стар мрачен театрален салон, музеят е повече от зловещ. Там няма екскурзовод и силно осветление.

Посетителите обикалят коридорите на музея под зоркия поглед на изцъклените кукли, съпроводени от зловеща музика. Анализ показва, че средният престой на един турист трае до 5 минути, при условие че, за да се разгледа целият музей, са необходими поне 30.

Катакомбите на Палермо

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Катакомбите на Палермо в действителност са музей на смъртта. Дълбоко под италианския град, изсушени и оставени да висят по стените, могат да се видят стотици мъртви монаси капуцини и членове на местната общност.

Зловещата практика е започнала в началото на 16-ти век и продължила до 1920 година. Хладният въздух в катакомбите е запазил изключително добре телата и някои от тях изглеждат така все едно спят и всеки момент ще се събудят. Подземията са превърнати в музей през 1973 година.

Музеят на криминална антропология на Чезаре Ломброзо

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Чезаре Ломброзо основава италианската школа по криминология. Музеят, посветен на него, е пълен с предмети от работата му, което го прави наистина ужасяващо място. В комбинация със страховитите снимки на престъпления, оръжия, използвани за убийство, там може да се види дори главата на Ломброзо, отлично запазена в буркан с формалдехид.

Ако се интересувате от престъпление или просто искате да прекарате един ден, гледайки черепи, човешки останки и други ужасяващи предмети, това е мястото за вас.

инфо: sanovnik.bg

Може да харесате още