Home Любопитно Най-откачените уроци от истински учители

Най-откачените уроци от истински учители

от elated.firefly
0 коментар 184 преглеждания

Признаваме, че работата на учителите е трудна. Децата могат да бъдат ужасни. Но въпреки това, когато поверявате на професионалисти крехките умове на бъдещата нация, тайно се надявате, че не са чисто откачени. Тези учители обаче са или напълно луди, или просто са имали много лоши дни…

Най-откачените уроци от истински учители

Учителка изпратила 6-годишни да пребият друг ученик

Сигурно е трудно да се намери решение на проблема с побойниците в училище. Ако едно от децата в класа ви се държи като задник с всички, как ще процедирате? Е, учителката Синтия Амброуз от Тексас знаела само едно решение: да събере останалите ученици и ги прати да раздадат правосъдие.

Амброуз имала проблеми с 6-годишния Ейдън Нийли, който биел някои от съучениците си. Вместо да изпрати детето при директора или да се обади на родителите му обаче, Амброуз решила да действа по тексаски и изпратила жертвите на побойника да му отмъстят.

Учителката твърди, че децата нападнали Нийли по свое желание, но свидетели – сред които друг учител – казват, че Амброуз ги окуражила и дори им отстъпила класната стая. Във всеки случай, попаднала в съда и получила присъда 30 дни в затвора.

 

Най-откачените уроци от истински учители

Учителка дала на учениците си да опитат кръвта й

Когато стане въпрос за уроци, малко практика не може да навреди. Това си е мислела норвежка учителка, когато позволила на децата в детската й градина да си играят и дори да опитат кръвта й.

Според въпросната учителка, децата изразили интерес към това какво е кръвта и как действа. Докато нормалните хора биха надушили, че живеят във филм на ужасите и моментално биха изгорили детската градина, учителката видяла възможност да ги научи на нещо. Има много ефективни методи да образовате децата по този въпрос, като например да им покажете диаграма или клип, но учителката решила да заложи на по-практичен подход. Тя отишла при лекар, който напълнил шишенце с кръвта й, след което го занесла в детската градина.

След като показала кръвта на децата (на възраст от 3 го 6 години), поне едно от тях явно попитало дали може да я опита. За да не ядоса Децата на царевицата, учителката им позволила. За щастие, родителите разбрали за това преди децата им да развият апетит към кръвта и да станат любопитни и за други телесни течности.

 

Най-откачените уроци от истински учители

Множество учители се съблекли пред ученици

Изучаващите философия прекарват времето си, дълбаейки в най-големите въпроси на живота. Но за учениците по философия от една парижка гимназия, въпроси като „Какво е предназначението на живота?“ са отстъпили място на „Защо виждам скротума на учителя си?“.

Учителят Бернар Дефран обичал да играе на една игра с учениците си: Децата му задавали въпроси, а всеки път когато давал грешен отговор, събличал по една дреха. Един ден учениците се оказали твърде добри (или може би той изгубил нарочно) и Дефран останал чисто гол.

Един от учениците защитил учителя си като казал, че просто показвал на класа, че е „като всички останали“. Не сме сигурни за какъв са го мислили преди инцидента, но явно са се тревожили, че не е бил анатомично правилен мъж. Е, той определено им е доказал обратното.

В случай, че си помислите, че събличащите се учители са френски специалитет, американски професор по физика се разголил пред студентите си, за да им покаже колко твърда (трудна) е квантовата механика. Направил го, докато зад него вървял запис от атентата на 11 септември, като идеята била да ги обърка, за да може мозъците им по-лесно да приемат странните идеи на квантовата физика.

 

Най-откачените уроци от истински учители

Учители разиграли масова стрелба по време на излет

Може да е трудно да се измислят нови неща за училищния лагер, за да го запомнят учениците. Това бил проблем, с който се сблъскали учители от основното училище Скейлс в Тенеси. Затова решили да направят излета по-интересен, като организирали масова стрелба за своите шестокласници.

За „шегата“, разиграла се месец след стрелбата във Вирджиния Тек, учителите и заместник-директорът минали да предупредят учениците, че вилнеел стрелец. Учениците се паникьосали, изгасили лампите и се скрили под мебелите. За да завишат реализма, един учител си сложил качулката и отишъл да лопа по заключените врати.

Учениците се представили доста добре. Някои ронели сълзи в мрака, а други се опитвали да пишат на родителите си. Според директорката Мерилин Матис, шегата била един вид тренировка по безопасност. Това може и да е било вярно, ако целта е била да научат учениците какво да правят, ако учителите им се побъркат.

Много ядосани родители, надяващи се да завалят пари, били разочаровани да разберат, че случилото се не било провинение, наказващо се с уволнение – довело само до неплатен отпуск за учител и заместник-директора.

 

Най-откачените уроци от истински учители

Учители вкарват препратки към робството в домашни по математика

Учениците трябва да учат за робството, понеже е нещо, което е повлияло особено много на американската история. Но си има време и място да се говори по тази тема и това не включва вкарването на робството в домашното по математика, както направил един учител от Ню Йорк. Ето какви задачи давал на учениците си:

„На един кораб имало 3799 роби. Един ден, те превзели кораба. 1897 загинали. Колко роби са останали живи?“

„Един роб го бият с камшик по пет пъти на ден. Колко пъти го бият за един месец? Друг роб го бият с камшик девет пъти на ден. Колко пъти го бият за месец? Колко пъти са бити двамата роби за месец?

Може би си мислите, че това е единичен инцидент от някой невеж учител, но друг негов колега бил уволнен, след като също вкарал робството в уроците на третокласници.

Но има и още. Трети учител, от Вашингтон, бил уволнен, защото измислял изключително неподходящи за деца математически въпроси. Те не били за робството, но в тях ставало въпрос за отвличане, кръвопиене, терористи и смърт.

Най-откачените уроци от истински учители

Учител одрал койот пред учениците си

За да избяга от традиционната дисекция на жаби и прасета, Майлс Даулинг от Масачузетс решил, че ще е много готино да одере трупа на койот в час. Нищо, че Даулинг преподавал дърводелство, а не биология, и не се сдобил с койота, както се прави с жабите и прасетата.

Не, той намерил животното премазано до пътя, но вместо неприятен труп, видял в него възможност. Даулинг се смятал за аматьор препаратор, което е социално приемлив начин да кажете, че „разпорвате пухести животни за забавление“.

След като занесъл койота в училище, той го показал на учениците и им позволил да му помогнат да го одере. За ничия изненада, Министерството на здравеопазването вижда малък проблем в това на децата да се позволява да режат мъртви диви животни.

Още по-лошото било, че трофеят на Даулинг дори не бил прясно убит, а стоял доста време на слънцето. Това означавало, че нямало как да го тестват за болести, затова учениците били пуснати да се приберат чак след като получили инжекция против бяс.

 

Най-откачените уроци от истински учители

Учител разиграл екзекуция

Когато стои пред стая, пълна с млади ученици, у чиито глави трябва да налее малко знания, способността на учителя да задържи вниманието им е по-малка от вероятността му да се натъкне на Светия граал. 60-годишен учител по заваряване от Вирджиния решил да дисциплинира учениците си по единствения познат за него начин – като ги строил до стената и се престорил, че им пръсва мозъците.

На Мануел Дилоу явно му се били изчерпали идеите как да привлече вниманието на учениците си, когато му хрумнало да намери пистолет с хаосни от свой колега и да го използва, за да вкара малко страх в децата.

След като учениците осъзнали, че все още са живи, сигурно са насочили цялото си внимание към изключително важната демонстрация по заваряване на Дилоу. Все пак, човек с електрожен, който тъкмо се е престорил, че ви пръска мозъка, не е някой, с който бихте искали да се имате проблем.

За нещастие на Дилоу, натискането на спусъка на оръжие, насочено в нечие лице, дори да не е заредено, е престъпление. Затова той получил 5-годишна присъда и 2 години пробация. Накрая, децата все пак научили нещо много важно за света: стандартите за наемането на учители вече ги няма никакви.

Може да харесате още

Оставете коментар