Home История Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

от izumitelno
0 коментар 1,3K преглеждания

Втората световна война е конфликт, свързан с всички велики сили в света. По време на този остър конфликт са избити милиони хора, ограбени са къщи, заличени са огромен брой културни паметници и дори цели градове .

 

Около събитията през Втората световна война има много класифицирани информации, които пораждат и много мистерии около различни исторически факти свързани с войната. Голяма част от събитията, които са се случили тогава са все още неразгадани.

 

1. Една от тези мистерии са масовите гробове, които са открити в Малброк, днешна Полша. По времето на войната, този град е бил част от Германия. Там са намерени останки на хиляди хора – ясно е, че тези хора са били жертва на масово клане. Някои от тях са били застреляни в главата. От всички останки до сега става ясно, че са били погребани чисто голи. Смята се, че това са германци, които са били измъчвани от руснаците около 1945 г. Не е тайна за никого, че по онова време борбата е била жестока и безмилостна.

 

2. Хитлер е имал изключително много картини, които към края на войната са били унищожени. Част от произведенията на изкуството са били продадени на черния пазар. Повечето от тях не са намерени до днес.

 

 

3. Съкровище на стойност над 30 млн. долара е откраднато от германските войски. Около мистерията за съкровището се споменава и името на генерал от немската армия Ервин Ромел. Твърди се, че той е наредил имане със скъпоценни камъни, златни и сребърни кюлчета да бъде скрито под водата, смята се, че мястото е подводна пещера около остров Корсика. През 2007 учени смятат, че имат точното местоположение, но се оказва, че са сбъркали. И до днес не е намерено и не е ясно къде се намира съкровището на Ромел .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Равенсбрюк – ада за жените през Втората световна война

Защо Хитлер обявил война на Америка?

Най-великите изгубени съкровища

4. Мистерия е и как е умрял индийският националист Субхаз Чандра Бозе. Той претърпява самолетна катастрофа, след която тялото му не е намерено. Историци смятат, че е възможно да е оцелял и да се е отдал на отшелнически живот.

 

5. Безспорно една от най-големите мистерии около ВСВ е местоположението на кехлибарената стая . Това е стая, която е била покрита с кехлибар и злато, създадена е през 18 век в Прусия. Намирала се е на територията на днешния град Пушкин, в близост до Санкт Петербург. Във времето, когато е направена, кехлибарената стая е наричана „осмото чудо на света”. Различни са сведенията какво се е случило с нея, според една информация е била унищожена, според друга – потопена в Балтийско море.

 

 

6. През 1944 г на 15 декември джаз музикантът Глен Милър пътува със самолет за Франция, но самолетът изчезва – няма намерени останки от тяло или от катастрофирал самолет.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Самолетоносач от лед – една луда идея по време на Втората световна война

7. Бойците Фу (foo fighters) – странни летящи обекти са се движели из небето или поне такова е било обяснението на войниците. Обектите били светещи и кръгли, някои са ги описвали като огнени кълбета, други като коледни светлини. Тези летящи обекти не могли да бъдат свалени.

Повечето хора ги знаят като известна рок група от Сиатъл, основна от барабаниста на Nirvana, но терминът всъщност е използван за първи път от съюзнически пилоти по време на ВСВ, описващи НЛО.

 

Неразрешени Мистерии от Втората Световна Война

 Първоначално измислен от 415-та въздушна ескадрила за докладване на НЛО по време на войната, официално се превръща във военен термин през ноември 1944г. Прилага се също за всеки загадъчен въздушен феномен – като странни обекти, прелитащи край самолетите.

Военните от Западните сили често предполагат, че тези феномени са тайни нацистки оръжия, използвани за шпионаж или полагане на някакви взривни устройства близо до съюзническите бази. Научен изследователски екип е свикан през януари 1953г, за да се определи какво точно са тези НЛО – и дава някои резултати, макар и незаключителни.

 

Те стигат до извода, че едно от вероятните обяснения е огънят на св. Елмо – метеорологичен

феномен, при който силно електрическо поле в атмосферата осветява обекти и ги прави да приличат на светещи топки. Друга теория е кълбовидна мълния.

 

Авторът Ренато Веско е убеден, че наистина става въпрос за нацистко секретно оръжие и твърди, че феноменът е бил резултат от изстрелвана от земята автоматично насочвана ракета, наречена Fuerball, макар това да не е доказано.

 

 ПРОЧЕТИ ОЩЕ:  Най-големите загадки от Втората световна война

Селцето, което Хитлер унищожи, за да скрие срамната си тайна

Ако Хитлер беше превзел Москва…

Хитлер дрогиран постоянно! Давали опиати на всички войници от Вермахта

7 ужасяващи оръжия, забранени във войната

Любопитно: 5 странни окултни тайни от Втората световна война

Ако режимът на Хитлер е бил Третият райх кои са били първият и вторият

Обезщетенията за Втората световна война в САЩ

 

снимки: pixabay.com / източник: sanovnik.bg

Може да харесате още