Home История Най-великите изгубени съкровища

Най-великите изгубени съкровища

от izumitelno
0 коментар 6,4K преглеждания

Хиляди иманяри от цял свят не спират да търсят най-великите изгубени съкровища, които все още не са открити, макар навремето да са привличали алчни погледи.

 

Кехлибарената стая, която е оценена на сто четиридесет и два милиона долара, е известна като осмото чудо на света. Тя е най-уникалното изгубено съкровище в историята на човечеството.

Най-великите изгубени съкровища

Кехлибарената стая е била създадена за крал Фридрих Първи и предадена на руския цар Петър Първи. През 1716 година кехлибарената стая е била в Екатерининския дворец до Санкт Петербург.

 

 

Стаята е била облепена с огромни кехлибарени панели, инкрустирани със злато, флорентинска мозайка и скъпоценни камъни. През октомври 1941 г. при нападението на фашистите била плячкосана кехлибарената стая.

Най-великите изгубени съкровища

След това тя изчезнала безследно и никой не могъл да я открие. За любителите на красивото кехлибарената стая е пресъздадена наново в Екатерининския дворец, но не струва колкото оригиналната.

Най-великите изгубени съкровища

Съкровищата на Черната Брада, който изкарал само две години – от 1716 до 1718 в грабежи на кораби, са огромни. Те се състоят от злато и сребро в невероятни количества.

 

Черната брада твърдял, че закопал съкровищата си, но не уточнявал къде. До ден днешен търсачите на съкровища ги търсят на Карибите, на Каймановите острови и в Чесапийкския залив.

 

Съкровищата на Лима също не са открити. През 1820 г. Лима била на границата на въстание. Кралят на Лима решил да изкара приказните богатства на града в Мексико.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Милан Миланов: Тайните подземия на България крият невероятни съкровища!

 

Хайдушки легенди за заровени съкровища в България

 

Сред ценните предмети имало не само много злато, скъпоценни камъни, но и две златни статуи на Дева Мария и Исус в естествен ръст. Съкровищата се побрали на единадесет кораба и се оценяват на шестдесет милиона долара.

 

 

Съкровищата били поверени на капитан Уилям Томпсън, който обаче след излизането в открито море прерязал гърлата на охранителите, изпратени от краля, и според непотвърдени данни се насочил към Кокосовите острови, където скрил съкровището.

 След като закопали ценните предмети, Томпсън и екипажа му се завърнали, но били пленени и всички освен капитана и първия му помощник били обесени.

 

 

За да спасят живота си, те обещали да покажат къде е скрито съкровището, но в момента, в който стъпили на един от островите, те избягали в джунглата и никой повече не ги видял.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Легендата за съкровищата на Вълчан Войвода

Изгубените руски съкровища, които се търсят до днес

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?

10-те най-известни съкровища, откривани в България

Истинските загадки на Сибир

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

7 исторически факта, които ще ви дойдат „като гръм от ясно небе“

Изненадващи исторически факти

Вижте някои сгрешените исторически факта

Синовете на Кубрат 

 

Загадъчната смърт на българските владетели

Крум и Крумовата династия – живот, управление и закони 

Династията Дуло – забравените владетели на Европа

 

източник: sanovnik.bg

Може да харесате още