Home Загадки Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?

от izumitelno
0 коментар 24,6K преглеждания

Ако се говори за съкровищата като цяло, то те винаги са били скривани така, че да бъдат намерени само от посветените люде. И е наивно да се мисли, че за тази цел са били използвани само скрити и уединени места. Както казват добре запознатите хора, например, магьосниците и шаманите, всяко съкровище не просто се скрива, но и се омагьосва против крадци и случайни хора. Най-вероятно, именно поради тази причина въпросните съкровища не могат да бъдат намерени.

Колко много време вече са търсени някои съкровища, при това не на случаен принцип, а на базата на науката, чрез редки документи, автентични старинни карти – и всичко е напразно.

 

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?
снимка – fakti.bg

Изключение не правят и съкровищата на фашистка Германия, които, съдейки по всичко, не са били въобще малки: по времето на Втората световна война нацистите са заграбили несметни богатства, които в предверието на поражението си са решили надеждно да скрият. За целта е бил разработен уникален план, и посветени в него били, съдейки по всичко, единици от висшето ръководство на Третия райх.

Например, веднага след войната са били намерени доста свидетели и дори участници, които са виждали или дори съпровождали хиляди коли със скъпоценности и злато, цели ешелони с подобни богатства, и така нататък. Не е учудващо, че са се назовавали и конкретни места, където фашистите са скрили своите съкровища, например, езерото Топлиц, което се намира в Австрия.

Именно натам след войната бяха хукнали многобройните търсачи на съкровища, особено след изявлението на германския лейтенант Готлих за това, че той лично е участвал в закопаването на 30 сандъка със злато. Всички тези златотърсачи обаче там ги чакало едно голямо разочарование. Все пак организирана по последна дума на техниката експедиция, която изследва дъното на езерото Топлиц в началото на 60-те години, успя изпод дебел слой тиня на дълбочина от 80 метра да извади 30 сандъка с фашистка маркировка. Но… и тук търсачите на съкровища удариха на камък, нещо почти мистично: в сандъците е имало на банкноти 10 милиона франка, при това фалшиви. Сякаш фашистите били решили да се посмеят над онези, които искали да забогатеят за сметка на съкровищата.

 

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?
снимка – fakti.bg

Все пак трябва да се признае, че от време на време съкровища на Третия рай (по-точно казано негови трохи) все пак изскачат от някъде. Например, в района Алтаус случайно извадиха от шахти нацистко злато и скъпоценности на стойност 100 милиона марки. В тази страна са намирани и малки тайници, оставени от отделни немски политици и офицери, но основният фонд на съкровищата на фашистка Германия и до момента си остава неоткрит.

И дори шумът около влака със златото, който уж бе намерен в Полша, така си и остана или фалшива новина, или твърде скъпо струващо и фантастично мероприятие, на което правителството на въпросната страна така и не се реши.

Някои изследователи на дадения феномен са склонни да мислят, че нацистите, които са били доста вещи в езотерическите знания, най-вероятно са наложили върху своите съкровища някакви духовни „ключалки“, които не позволяват на търсачите да открият тези несметни богатства.

 

инфо: blitz.bg

Може да харесате още

Оставете коментар