Home Невероятно Истинските истории зад 5 епични снимки

Истинските истории зад 5 епични снимки

от elated.firefly
0 коментар 58 преглеждания

Фотографията е изкуството да направиш снимка, която най-добре описва даден момент. С нея можем да поберем чистата красота на природата в единичен кадър. Освен това с фотографията изобразяваме най-дълбоките страдания и най-големите моменти на човешкия триумф. Това са истинските истории за 5 от най-епичните снимки. Истинските истории зад 5 епични снимки

  1. В надпревара с огъня

Вероятно вече сте виждали тази снимка. Обикновено заглавието й е нещо забавно като „Коравите пичове не се плашат от експлозии“. Думите тук обаче са излишни. Този човек очевидно бяга от ужасно бедствие и го прави с толкова сериозно изражение, което може да бъде сравнено само с това на Брус Уилис.

Но макар снимката сама по себе си да разказва история за решителност, има два важни факта, които трябва да отбележим: Първо, това не е мотор, а скутер. Едно е да бягаш от вулкан на борда на ракета и друго е да го правиш с половин количка за голф. Човекът на снимката е видял как идва краят на света, погледнал е към скутера си, който може да се движи с 50км/ч и си е казал: „Не бързам за никъде“. Второто нещо е, че зад него няма взрив на фабрика или горски пожар. Това е изригващ вулкан. И на всичкото отгоре абсолютно огромен такъв. Снимката е направена по време на изригването на Мерапи в Джава през 2010г.

Ако това се случваше зад гърба ми, нямаше спокойно да си тръгна със скутера. Аз щях да открадна изтребител и да стигна поне на 30 метра по пистата, преди да умра от обезводняване заради неконтролируемите ми сълзи и уриниране.

Истинските истории зад 5 епични снимки

  1. Господар на мълниите

Това е сякаш Зевс ти показва среден пръст. Снимката е точно това, което християните от старата школа са си представяли, когато някой каже: „Господ да ме срази, ако лъжа!“.Може би сте виждали подобни снимки, на които се говори за гръмоотводи в действие, но случаят тук е различен. Случващото се на тази снимка е много по-яко. То е вероятно най-забавното използване на науката в кратката интелектуална история на човечеството. Случващото се тук е изстрелването на мълниеносна ракета.

Какво е това ли? Ами това е ракета, която се изстрелва в разгневеното небе с цел да привлече и контролира мълниите. Твърде често науката се занимава с дребни ефекти в микроскопичен мащаб или балансира разни химикали. От време на време обаче науката прави това.

Истинските истории зад 5 епични снимки

  1. Пред цунамито

Тази снимка е от цунамито в Индонезия през 2004г. Как е възможно да съществува изобщо? Да не би фотографът да е имал време да я изпрати с мобилния си телефон до близките си със съобщение: „Съжалявам за всичко“? Всички тези хора сигурно са или мъртви, или са Аквамен под прикритие. Няма как иначе. Това цунами беше едно от най-смъртоносните природни бедствия в историята, а всички тези хора стоят толкова близо до смъртта си. Освен това сякаш са сварени неподготвени и всички се опитват да избегнат чудовищната вълна.

Е, освен мъжът с гръб към нас. Изглежда сякаш всеки момент ще извади пакет пуканки и ще седне да се наслаждава на шоуто. Или пък е твърде убеден, че гигантските му топки ще послужат за баласт и ще му помогнат да отплува в безопасност? Може пък просто да се фокусираме върху погрешния човек. Всички на снимката изглежда бягат, освен този здравеняк и момчето на заден план, което явно е решило да разкъса тениската си и да заеме сърф поза, когато е отрило, че е на пътя на цунами.

Къде му е сърфа, ще попитате? Е, там където отива, няма да има нужда от сърф.

Той обаче не е мъртъв. Как така ли? Ами тази снимка е направена в Ао Нанг, Тайланд и някъде зад тази водна експлозия има стена, която спира вълните. На снимката всъщност е втората вълна, която удря Ао Нанг – първата е била толкова унищожителна и драматична, че след нея всички тези хора са изтичали на брега да видят какво е станало. Тогава е връхлетяла втората, по-голяма вълна.

Истинските истории зад 5 епични снимки

  1. Ела ми, мечко

Това не е официалният смокинг на Рон Мейдън, вокалистът на Iron Maiden. Това е руски костюм за лов на мечки. Или поне така пише навсякъде, където го виждаме. Каквото и да е, знаем че е откачено и източноевропейско и има нещо общо с мечките. Общо взето това се отнася за цялата руска история. Ако се разровите по-дълбоко в коментарите обаче ще видите как хората казват, че това не е истинско. Всъщност е част от изложба, наречена Wunderkammer.

Wunderkammer е сюрреалистична „стая на чудесата“, където са изложени обекти, вдъхновили различни сюрреалисти. Мнозина обичат да посочват, че костюмът е произведение на изкуството и не е използван наистина. Те обаче изпускат нещо много важно: на етикета на костюма пише „Костюм от 18 или 19 век, от Германия или Швейцария. Ловният костюм в две части има дървени шипове и желязна верига“. Всъщност не е произведение на изкуството, а просто обект, който е вдъхновил такова. Мечешкият костюм някога наистина е бил направен за ловци.

Истинските истории зад 5 епични снимки

  1. Плачещият гвардеец

Това е евзон, елитен гръцки гвардеец, и тази снимка е направена по време на размирици. И какво, плаче, защото е видял какво се случва със страната му ли? Не! Евзоните са отчасти отговорни да бдят над Гробницата на незнайния войн. Задълженията им са церемониални, също като на гвардейците в Бъкингамския дворец. Накратко казано, те не реагират на случващото се около тях, освен ако не застрашава гробницата, и никога не напускат поста си. Дори при химическа атака. Това е важно уточнение, понеже този гвардеец стои точно насред огромен облак от сълзотворен газ.

Снимката е направена по време на протестите за гората на Парнита, които са се провели на площад Синтагма. Полицията е пуснала сълзлив газ сред протестиращите, когато нещата са излезли от контрол, а гвардеецът, озовал се насред всичко това, просто си е седял там без да му мигне окото.

Може да харесате още

Оставете коментар