Home Любопитно 8 интересни факта за Марио

8 интересни факта за Марио

от elated.firefly
0 коментар 98 преглеждания

Марио е кръстен на собственика на офиса на Nintendo

Марио Сигейл отдал под наем склад на тогава прохождащата компания Nintendo, която работела по играта „Donkey Kong”. За нещастие, от компанията изоставали с наема и Сигейл ги посетил.

След като от Nintendo обещали, че ще си платят, хазяина си тръгнал. Според легендата именно тази среща накарала разработчиците да преименуват главния герой от Jumpman на Марио.

Марио се е казвал Jumpman

Първата поява на Марио във видео игра е през 1981г. в „Donkey Kong”. Сега това име ни е познато като отделна поредица игри, но в оригиналната „Donkey Kong”, Донки Конг е злодеят, който е отвлякъл девойката. Марио, чието име тогава било Jumpman, трябвало да спаси девойката, като прескача варели, които Донки Конг хвърлял към него.

Тогава Марио не само имал друго име, но и различна професия. Jumpman трябвало да бъде дърводелец. Допълнително били добавени шапката и мустаците на Марио, защото така по-лесно се рисувал.

8 интересни факта за Марио

На обложката на оригиналната Super Mario Bros! Марио умира

Както можете да видите на обложката, любимият ни италиански водопроводчик е на път да се удари в стената и да падне в лавата, където ще умре.

Nintendo искали Марио да язди Йоши, но били нужни 6 години, за да се появи нужната технология

Създателят на Марио, Шигеру Миямото, искал Марио да язди динозавър още след първата игра, но за да стане това реалност, били нужни 6 години, поради ограниченията на технологията.

Ако сте фен на Марио, сигурно знаете, че първата поява на Йоши е в Super Mario World, първата игра за Марио за Super Nintendo. Неизвестен факт за мнозина обаче е, че Йоши го е имало вече от няколко години.

Тъкмо след излизането на първата игра през 1985г, Миямото искал Марио да язди динозавър в продължението, но не съществувала технология, която да позволи на играча активно да се качи и да управлява напълно различен герой.

NES не била достатъчно мощна конзола, но Йоши най-после излиза през 1990г. До днес той е един от най-популярните герои и заедно с Марио и Донки Конг, си има собствен франчайз.

8 интересни факта за Марио

В Super Mario Bros! можеш да прескочиш флага

Обзалагам се, че сте се опитвали много пъти да направите това и сте се чудели какво има от другата страна на флага. Не се чудете повече. Оказва се, че няма нищо друго, освен една безкрайна стена. И понеже в оригиналното Mario не можете да се връщате назад, просто вървите напред, докато не умрете!

PETA обвиняват Марио за одиране на животни

Тануки е японско животно, смесица между куче и миеща мечка. Също така е един от любимите на феновете бонуси в Mario. Той позволява на Марио да лети и да се превръща в камък.

От PETA смятат, че Марио е одрал животното заради кожата му и остро критикуват най-известния герой на Nintendo. Макар нито едно животно да не е пострадало при правенето на Super Mario Brothers 3, PETA вярват, че играта носи лошо послание, като казва, че няма лошо да носиш животинска кожа.

Облаци и храсти

В оригиналната Super Mario облаците изглеждат по абсолютно същия начин като храстите, но са с различен цвят.

Mario Party 8 е била изтеглена от магазините във Великобритания, защото съдържала думата „спастичен“

След дебюта на играта за Wii на 13 юли 2007г, Nintendo изтеглиха всички копия на играта поради „грешка в разработката“. Оказва се, че тази грешка е пускането на погрешна версия на играта, в която има думата „спастичен“ като част от диалозите.

Може да харесате още

Оставете коментар