Home Любопитно Лечебната сила на котките и как те помагат на стопаните си?

Лечебната сила на котките и как те помагат на стопаните си?

от izumitelno
0 коментар 988 преглеждания

Изглежда, че котките винаги са присъствали в живота на хората. Изглежда невъзможно да не обичаме тези мъркащи същества, но има хора, които не ги харесват.

Психолозите се опитват от дълго време да установят каква е причината и изглежда, имат отговор. Днес ще разберете какви са причините за това.

Лечебната сила на котките и как те помагат на стопаните си?
pixabay.com

Защо някои хора обичат котки?

Повечето хора обичат котките. Някои повече, други по-малко, но малцина изпитват открита неприязън към котките. Освен това е малко вероятно тези хора да могат да ви обяснят причината за поведението си. Психолозите казват, че неприязънта към котките е сериозна причина да помислите за психичното си здраве.

Най-интересното е, че няма хора, които са безразлични към котките: или любов, или откровена враждебност. Учените отдавна се опитват да разрешат тази загадка и най-накрая намериха отговора.

Отдавна е доказано, че котките имат уникална биоенергийна система, която резонира с биополето на човека и дори е в състояние да го възстанови. Котките са в състояние да лекуват редица човешки заболявания.

Домашната котка е индикатор за енергийната и емоционална ситуация в семейството. Ако в семейството всичко е наред, тогава домашният любимец ще бъде здрав и активен. В трудни моменти, когато членовете на семейството се карат, котките могат да станат агресивни и дори да се разболеят.

Котките болезнено понасят проблемите между собствениците. Между другото, по време на кавга, котките често реагират емоционално и вземат страната на този, който е прав, ласкаейки го.

Всички тези примери доказват, че котките добре разбират нашите емоции и чувства. От това зависи и отношението на котките към хората. В крайна сметка, вероятно сте забелязали, че има хора, при които котките не отиват и ясно странят от тях. Това предполага, че най-вероятно този човек има негативните емоции.

Психолозите казват, че любовта към котките е признак на нормално психологическо здраве.

 

Тези, които не обичат котките

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Легендата за мистичната богиня Бастет

 

50 кратки, но невероятни фактa за животните, които ще ви изумят

 

Доказано е, че около 90% от хората с проблеми с алкохола не обичат котки. Може би трябва да помислите за зависимостта си? Неприкрита враждебност към котките изпитват жените с трудна съдба, които незаслужено са били обидени от мъжете. Както и хора, които в детството са били подложени на физическо и морално насилие. Факт е, че тези хора имат психологически проблеми, с които не са се справили.

Тези, които имат кармични грехове, особено не харесват котките: престъпници, изнасилвачи, крадци. Това се случва на подсъзнателно ниво. Човек подсъзнателно знае, че котката на енергийно ниво усеща греховете му. Такива хора предпочитат да стоят настрана от котките.

Тези, които се чувстват подценявани също не харесват котки.

Ако не обичате котките, това е повод да помислите за психологическите проблеми, да разберете себе си и да промените живота си. Между другото, това може да стане, като донесете котка в къщата. Котките са необходими на човека, за да възстанови енергията си.

Човек, който обича котките, е щастлив и доволен от живота си. В крайна сметка техните меки лапи и мъркане могат да изцеляват!

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

За убийство на котка в Египет наказвали със смърт

Животните наистина лекуват – вижте кои и как

 

източник:  bukvarche.com

Може да харесате още

Оставете коментар