Home Загадки Легендата за мистичната богиня Бастет

Легендата за мистичната богиня Бастет

от izumitelno
0 коментар 4,9K преглеждания

В района на Странджа планина се носят легенди за съществуването на гробница на египетска богиня и древно проклятие, което ще застигне всеки, който оскверни това свято място. Гробницата е на богинята Бастет, божество от Египетския пантеон.

 

Става въпрос за богинята на любовта, радостта, плодородието и веселието в митологията на Древен Египет, която е покровителствала бременността и майчинството. В египетските култове е изобразявана с тяло на жена и глава на котка.

 

Най-почитана е в град Бубастис, източно от делтата на река Нил. Там в древността се намирал голям храм със статуя на Бастет. Какво прави това египетско божество у нас и защо вечният дом на богинята-котка се търси в Странджа?

 

Мистерии и загадки около гробницата на богинята Бастет в Странджа

Много изследователи са опитвали да надникнат в загадъчната местност с наименование Мишкова нива, където се твърди, че се намира древна гробница. В нея, според преданието, е положен саркофагът на египетската богиня, заедно с уникални предмети и документи със съдържание, надхвърлящо далече въображението и на най-запалените фантасти и любители на мистериите.

До този момент всички опити са осуетявани и това още повече засилва слуховете за наличие на нещо изключително на това място. Какво всъщност се твърди, че има там, какво е намерено и защо не се изнася пред обществото, ако наистина там има нещо уникално?

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Древните цивилизации на траките и египтяните са били свързани

Най-старата цивилизация в България

 

В трилогията Хомо сапиенс, авторът Кръстю Мутафчиев, който е бил председател на отдел за културното наследство, разказва, че е извършена секретна експедиция по социалистическо време в местността и по стара иманярска карта е открита гробница на древно божество от египетски произход. Заедно с множество предмети е намерен ръкопис, наречен от открилите го Ребусът.

Легендата гласи, че това е кодирано послание от древна Атлантида, оставено за бъдещите поколения. Твърденията са едно от друго по-фантастични. Някои настояват, че текстът разказва за нова раса, която ще се появи на Земята през епохата на Водолея и какво ще бъде развитието на планетата по-нататък.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Какво е това леене на куршум? Как работи и защо помага?

Коя е богинята Бастет: Извънземната покровителка на човечеството

 

Знанието, което е съхранено там, е толкова голямо и важно, че е запечатано с ДНК кодове, за да дочака точното време, когато трябва да бъде открито и разчетено от хората. Легендата настоява, че цялото място действа като антена, която привлича тези, които са носители на ДНК кодовете и те се чувстват заредени с енергия там и отблъсква неподходящите, на които им става лошо на мястото.

Какво древно знание от изключително значение има в гробницата, според предположенията?

 

Смята се, че там е закодирано знание за нов вид средство за придвижване, нова енергия, която ще замести съществуващата сега, и секрета за човешкото безсмъртие. Това са наистина фантастични идеи от гледна точка на съвремеността и само бъдещето ще покаже дали в тях има рационално зърно или са само фантастични теории, родени от полета на човешката фантазия.

 Коя е Бастет и защо носи такова важно знание тук?

Предположенията отново граничат с фантастиката. Една от легендите гласи, че Бастет е родена по нашите земи и е ръководила научен екип, свързан с друг подобен в Египет. Тя е била изпратена, за да донесе от земята на египетските фараони най-важното от техните изследвания. Трудът на тези екипи от учени от древността се явява най-голямата тайна за планетата, за която древните са се погрижили да остане добре защитена.

 

Каква е истината все още не може да се разбере, но египетското божество заслужава нашата почит за това, че върху нашите земи е паднал изборът да бъдат вечното нейно обитание.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Загадката „Бастет“ и какво намери Людмила Живкова в гробницата ѝ

Преди фараоните в Египет е имало друга древна цивилизация

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Библията и извънземните технологии  

 

Наистина ли някога Земята е била населявана от древни исполини и кои са те всъщност?

Скритите тайни на Чолула – Най-голямата пирамида на Земята

Известен уфолог: Религиите са възникнали след сблъсъка на човечеството с извънземните

Племето Догони и техните извънземни прародители

Загадката с двете кристални пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

Сурид, известен още като Енох: ИСТИНСКИЯТ строител на Пирамидите? Древни текстове разкриват изумителни подробности

 

 

снимки: pixabay.com / източник:sanovnik.bg

Може да харесате още