Home Любопитно Изненадващи исторически факти

Изненадващи исторически факти

от izumitelno
0 коментар 1,K преглеждания

Историците непрекъснато откриват нови и понякога доста фрапиращи неща за миналото. Някои от най-известните исторически личности имат изключително интересни биографии, които продължават да се обогатяват и до днес. Знаете ли например, че истинското име на Мартин Лутер Кинг е Майкъл? Ето и още няколко интересни факти, които ще ви шокират.

Изненадващи исторически факти

Снимка:russian7.ru

1. Олимпийските игри са давали награди за изкуство

От 1912 до 1948 година Олимпийските игри провеждат състезания по изкуства: литература, архитектура, скулптура, живопис и музика. Имайте предвид, че всичко е трябвало да бъде с олимпийска тематика, за да се отдаде почит на древните гърци.

2. Наполеон Бонапарт веднъж е бил нападнат от зайчета

Наполеон със сигурност е имал дълъг списък от врагове, но бихте ли помислили, че този списък ще включва зайчета? След като императорът накарал хората си да съберат около 3000 зайци за лов, животните ги нападнали. Честно казано, цялата ситуация изглежда като самозащита от страна на зайчетата.

3. Президентът Джералд Форд е работил като модел

Дори най-големите мъже и жени в историята трябва да започнат все от някъде. Поне съществува един човек, който може да докаже, че мечтите се сбъдват, превръщайки се от модел в Президент на САЩ. Джералд Форд е позирал за редица списания и модни кампании, като дори има корица за Cosmopolitan.
Expert.bg

Може да харесате още

Оставете коментар