Home Любопитно Семейните тайни на известните

Семейните тайни на известните

от izumitelno
0 коментар 638 преглеждания

В нашия свят има множество тайни и загадки. Но някои от тях се прикриват особено старателно. Най-често те са свързани с богати и влиятелни фамилии…

РОКФЕЛЕР


Ако при някои скелетите не се събират в шкафовете, това е семейство Рокфелер. Да започнем с това, че основателят на клана – Уилям Рокфелер, на младини си изкарва прехраната, като продава нещо подобно на съвременните биоактивни добавки, но претенциозно ги нарича „средства против рак и други болести”.

И не просто ги продава, а и ходи от врата на врата из провинцията да омагьосва доверчивите домакини със стоката си. След като се сдобива с известно състояние, се жени и му се ражда син – Джон Д. Рокфелер, станал впоследствие известният в цял свят милиардер и финансист. Следва Уилям-младши. Двамата с брат му създават Standard Oil. След това бащата на фамилията се жени за 25 години по-млада от него, но така и не се развежда с първата си съпруга. Така че всъщност той е двуженец.

Състоянието от Рокфелер натрупват предимно по време на войните. Джон Д. продава зърно и месо по време на Гражданската война по спекулативни цени, а парите влага в нефтената рафинерия на Самюел Андрюс, поставила началото на Standard Oil.

След като силно разширява влиянието си през ЗО-те години на ХХв., компанията на Рокфелер успешно инвестира в немския химически концерн I.G.Farben, произвеждащ знаменития „Циклон Б” – цианиден пестицид, използван в нацистките концентрационни лагери.

УИНДЗОР


Известно е, че е по-добре да не се бърка човек в делата на кралското семейство на Великобритания. Иначе може да попадне в катастрофа, да се разболее от нелечима болест или банално да завърши живота си със самоубийство. Но в крайна сметка всичко излиза наяве.

За никого не е тайна например, че крал Едуард VIII, който абдикира през 1938 от трона, за да се ожени за два пъти разведената американска социалистка Уолис Симпсън, е голям приятел на Хитлер. При това това толкова голям, че след края на Втората световна война бяга на Бахамите, за да не го застигне ръката на Нюрнбергския процес.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

Кралицата майка също има тайни. Нериса и Катрин Боус-Лайънс – родните й племеннички (и съответно братовчедки на царуващата в момента Елизабет II), през 1941 г. по непосочени медицински причини са изпратени в лудница. Едната е на 22, другата на 15 години.

Девойките се смятат за „затруднение” за кралското семейство заради това, че имат ограничени способности за обучение. Така че просто са банално скрити. За тях е забравено. Официално са записани мъртви в Книгата на кралските семейства и титулуваните семейства на Великобритания.

Тайната се разкрива едва след смъртта на Нериса през 1986 г. Според слуховете Катрин все още е жива. ВВС дори прави документален филм за тях. Но не го търсете в интернет – няма го…

ЧЪРЧИЛ


Уинстън Чърчил има брат Джек, който не е споменат в автобиографията му, освен с фразата „друго момче”. Защо ли?

Според историци причината е, че Джек е незаконородено дете. Биографите на великия министър-председател твърдят, че Джек е резултат от романа на лейди Рандолф Чърчил и Евлин Боскауен, седми виконт на Фалмоут.

Но и това не е всичко. Ако Уинстън би могъл да се появи на бял свят от нищото, той би бил много по-щастлив, защото тогава не би му се наложило да споменава изобщо майка си. След виконта тя става любовница и държанка и на Уелския принц…

инфо: popantofi.com

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар