Home Вдъхновяващо Сляп ветеран от Великобритания снима пейзажи и това му се получава дяволски добре

Сляп ветеран от Великобритания снима пейзажи и това му се получава дяволски добре

от izumitelno
0 коментар 26 преглеждания

Самоизразяването често помага за справяне  със сърдечната болка на хора, които са преминали през ужасни изпитания в живота си. Живописта и музиката най-често се използват при рехабилитация, но, както се оказа, фотографията също не остава по-назад.

И така, ветеранът от Афганистан Крис Новел не само намерил отдушник в снимките на британски пейзажи, но и се превърнал в един от най-интересните фотографи на нашето време в този жанр. И при това той е почти сляп.

Крис Новел служил осем години в британската армия, пътувал с полка си в Северна Ирландия, Ирак и Афганистан. В Афганистан Крис бил ранен от обстрел, получил сериозно увреждане на мозъка и след това почти напълно изгубил зрението си.

Крис Новел: преди и след раняването

Животът на ранения войник бил труден, но благодарение на подкрепата на организацията на слепи британски ветерани, Крис се научил да чете и пише отново. Точно по това време Крис за първи път се заинтригувал от фотографията и започнал да усвоява необходимите умения. Той бил очарован от великолепните пейзажи на мъгливия Албион, но проблемът бил, че той вече не можел да кара кола.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Отначало съпругата му помагала, но тя не можела да бъде със съпруга си през цялото време, докато той пълзял по планини и поля. Нещо повече, Крис трябвало да бъде внимателно наблюдаван – заради проблем с очите той трудно преценявал  района и падал в дерета. Тогава на помощ се притекъл приятелят му Марк Хенсън, също фотограф, с когото Крис започнал да избира пейзажи.

По принцип той прави снимки на околностите на родния Пик- Дисрикт, но планира да посети Шотландия и да заснеме планините там.

 

Повече за него може да разберете в неговата страница във Фейсбук.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар