Home Вдъхновяващо Сляп ветеран от Великобритания снима пейзажи и това му се получава дяволски добре

Сляп ветеран от Великобритания снима пейзажи и това му се получава дяволски добре

от izumitelno
0 коментар 26 преглеждания

Самоизразяването често помага за справяне  със сърдечната болка на хора, които са преминали през ужасни изпитания в живота си. Живописта и музиката най-често се използват при рехабилитация, но, както се оказа, фотографията също не остава по-назад.

И така, ветеранът от Афганистан Крис Новел не само намерил отдушник в снимките на британски пейзажи, но и се превърнал в един от най-интересните фотографи на нашето време в този жанр. И при това той е почти сляп.

Крис Новел служил осем години в британската армия, пътувал с полка си в Северна Ирландия, Ирак и Афганистан. В Афганистан Крис бил ранен от обстрел, получил сериозно увреждане на мозъка и след това почти напълно изгубил зрението си.

Крис Новел: преди и след раняването

Животът на ранения войник бил труден, но благодарение на подкрепата на организацията на слепи британски ветерани, Крис се научил да чете и пише отново. Точно по това време Крис за първи път се заинтригувал от фотографията и започнал да усвоява необходимите умения. Той бил очарован от великолепните пейзажи на мъгливия Албион, но проблемът бил, че той вече не можел да кара кола.

Отначало съпругата му помагала, но тя не можела да бъде със съпруга си през цялото време, докато той пълзял по планини и поля. Нещо повече, Крис трябвало да бъде внимателно наблюдаван – заради проблем с очите той трудно преценявал  района и падал в дерета. Тогава на помощ се притекъл приятелят му Марк Хенсън, също фотограф, с когото Крис започнал да избира пейзажи.

По принцип той прави снимки на околностите на родния Пик- Дисрикт, но планира да посети Шотландия и да заснеме планините там.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

 

Повече за него може да разберете в неговата страница във Фейсбук.

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар