Home Любопитно ТЕСТ: Психопат ли сте?

ТЕСТ: Психопат ли сте?

от izumitelno
0 коментар 572 преглеждания

Съмнявали ли сте се някога, че може би сте психопат? Може и така да е. Но не се тревожете чак толкова. Не всички психопати са серийни убийци. Някои от чертите на хората с това психично разстройство могат да доведат до високи постижения, пише obekti.bg.

Без съмнение това често се случва, но на каква цена? Психопатите просто рядко се тревожат, когато, образно казано, „минават през трупове”, за да успеят. И въпреки че не е особен повод за гордост, нека проверим с този тест къде се класирате на скалата на психопатията. Кратката оценка е съставена от съавтора на книгата – психолога Кевин Дътън.

 

ТЕСТ: Психопат ли сте?

Правила

Отговаряйте колкото се може по-честно.

За всяко твърдение си поставяйте: 0 точки (Никак не съм съгласен), 1 точка (Не съм съгласен), 2 точки (Съгласен съм) или 3 точки (Напълно съм съгласен)

Тестът

 

1. Рядко планирам за бъдещето – обичам да вземам решения на момента.

2. Няма проблем да изневерявам на партньора си в любовта, стига да не ме хванат.

3. Ако се появи нещо по-добро, няма проблем да отменя отдавнашна уговорка.

4. Гледката на наранено или страдащо животно ни най-малко не ме тревожи.

5. Карането на бързи коли, скачането с бънджи и с парашут много ми харесват.

 

6. Няма значение, ако ми се наложи да стъпя върху други хора, за да получа това, което искам.

7. Много съм убедителен/на. Притежавам таланта да карам другите да правят онова, което искам.

8. Бих се справил/а добре на опасна работа, защото умея бързо да вземам решения.

9. Лесно ми е да оставам спокоен/спокойна в ситуации, в които другите се пропукват под напрежението.

 

10. Ако успеете да измамите някого, това си е негов проблем. Щом го е позволил, значи го е заслужил.

11. Правилата съществуват, за да бъдат погазвани.

Резултатите

0-11 точки

Вие сте топъл и пълен с емпатия човек, който ясно съзнава социалната си отговорност и има будна съвест. Обичате внимателно да претегляте плюсовете и минусите във всяка ситуация, преди да направите нещо, и като цяло не обичате да поемате рискове. Социални сте и не харесвате конфликтите. Мотото ви е „Постъпвай с другите така, както искаш да постъпят с теб”. Въпреки че избягвате да наранявате хората обаче, трябва да помните, че онези, които са по-високо по скалата на психопатите, не са толкова съвестни и грижовни като вас. Затова бъдете нащрек, за да не ви причинят ненужна болка.

12-23 точки

Въпреки че съвестта ви си е на мястото, у вас има и прагматична жилка. Като цяло не се боите сами да си вършите мръсната работа! Не сте свенлива теменужка, но не сте и безразсъдни. Като цяло не се затруднявате да виждате нещата от гледната точка на другия, но в същото време умеете да отстоявате правата си. „Всичко с мярка – включително самата мярка” обобщава подхода ви към живота.

24-33

Да, вие сте човек, който умее да играе грубо. Знаете какво искате и не се боите да си го потърсите – дори това да означава да нарушавате правилата и да окървавите няколко сърца по пътя си. Нищичко не ви тревожи. Решителни и самоуверени сте и сте готови на всичко за малко адреналин. За вас „Целта оправдава средствата”. Не мислите кое е правилно и кое – грешно, а кое ще ви донесе желания резултат. Не забравяйте обаче, че не сте сами на този свят и ще трябва да научите как да успокоявате егоистичните си стремежи. Рано или късно все някой ще ви се опълчи.

 

 

инфо: http://www.obekti.bg/

Може да харесате още

Оставете коментар