Home Любопитно Това, за което мислите най-много, ще дойде в живота ви

Това, за което мислите най-много, ще дойде в живота ви

от izumitelno
0 коментар 626 преглеждания

Вашите мисли са първата стъпка към осъществяването на желанията ви.

Нашите мисли са съзидателни. Вече знаем, че дълго преди да се появят телефоните, телевизията, микровълновите печки, автомобилите, книгите, филмите и мобилните телефони, те са били мисъл в нечий ум.
Всичко започва с идея, после идва планът за осъществяването ѝ, накрая желанието и усилията за постигането му. Точно както създават хората, така твори и духът. Вселената, планетите, животните, хората и цялата природа се раждат в „ума на Бог“. А в „Тайната“ се казва: „Сегашните ви мисли създават вашия живот. Онова, за което най-много мислите, ще се появи в живота ви.“ Аз пък мога да кажа: „И да, и не!“ Защо така? Съвсем просто е:

Това, за което мислите най-много, ще дойде в живота ви
pixabay.com

Вашите мисли не създават всичко, което се случва в живота ви. Ние не живеем в изолиран свят.
Във връзка със закона за привличането най-доброто, което може да направите, е да се научите как да придавате смисъл на събитията или да създавате от тях това, което аз наричам разказ за душата.

Разказите на душата на свой ред подготвят вероятността да привлечете изобилие от духовна мъдрост, която ще ви помогне да реагирате на други подобни случки с духовна сила, от която имате нужда, за да ги направлявате добре. Разказите на душата ви изпълняват с повече яснота, съчувствие, любов и разбиране по отношение на събитията, случили се в живота ви. Казано простичко, вие се учите от грешките си и намалявате вероятността да ги повторите отново. По този начин разказите на душата ви помагат да градите по-положително бъдеще. Поддържат вашата връзка с духа и ви позволяват да проявявате повече творчество, защото преценявате всички положения по-ясно. Помагат ви да привличате желаното по-успешно.

Не всички създават разкази на душата от ставащите събития. Често ги превръщат в истории на егото, в които се изтъква предимно отрицателното. Или пък придават личен елемент на събитията и подхранват нуждата на егото да играе на „Я, ме виж!“. В тях се говори само за вас и това пречи на способността ви да мислите и да възприемате събитията ясно. Те възбуждат вашите емоции и ви изпълват с объркване, страх, омраза, завист, високомерие, самосъжаление и негативизъм. Ето защо при всяко събитие вие сте изправени пред избор. Кой разказ (на душата или на егото) ще изберете?

Разбира се, изборът зависи от редица фактори. Доколко сте в съгласие с душата? Колко влиятелно е вашето его? Способни ли сте да мислите и възприемате ясно и съзнателно или го правите мъгляво и объркано? И колко хаотично или ясно е емоционалното ви състояние?

Изброените фактори определят каква история (или цялостния преобладаващ мисловен процес, както го определя „Тайната“) разказвате за себе си и за своя живот. Решавайте сега. Дали вашите разкази ще бъдат на нивото на вашето его, което води до повече хаос, болка и страдание? Или ще идват от душата и ще ви водят до по-задълбочено разбиране, до покой и радост?

Помнете, че някои събития просто се случват и може да не са по ваша вина. Значение има историята, която си разказвате за събитията, а не те самите.

Отвъд тайната – д-р Лиза Лав

инфо: mostzaknigi.com

Може да харесате още

Оставете коментар