Home Кино 10 филма, които да гледате през есента

10 филма, които да гледате през есента

от elated.firefly
0 коментар 216 преглеждания

Да отбележим началото на есента като се свием под топлото одеяло с чаша какао и тези класически есенни филми.

  1. Есен в Ню Йорк / Autumn in New York (2000)

Есен в Ню Йорк / Autumn in New York (2000)

Ричард Гиър и Уинона Райдър насред красивите гледки и звуци на Ню Йорк Сити през есента. Филмът ще играе по струните на сърцето ви с разказа за богат бизнесмен и плейбой, който се влюбва в безгрижна и духовите жена, диагностицирана с нелечима болест.

  1. Руди / Rudi (1993)

Руди / Rudi (1993)

Един филм за добро настроение с участието на Шон Остин, който ще стопли сърцето ви с неостаряващата история за борбата срещу шансовете. До края на филма и вие също ще викате името на Руди. Това е един от най-добрите филми на тема американски футбол.

  1. Втора майка / Stepmom (1998)

Втора майка / Stepmom (1998)

Сълзлива история с участието на Джулия Робъртс и Сюзън Сарандън, която ще ви накара да се сгушите до най-скъпия човек. Докато Джаки (Сарандън) се опитва да живее с диагнозата рак, бившият й съпруг се гласи да се ожени за много по-младата фотографка Изабел (Робъртс).

  1. Когато Хари срещна Сали / When Harry Met Sally (1989)

Когато Хари срещна Сали / When Harry Met Sally (1989)

Класическата романтична комедия все още намира своята публика след повече от 25 години с безброй забавни сцени и достойни за цитати реплики. Мег Раян и Били Кристал се занимават с вечната дилема дали мъж и жена могат да бъдат просто приятели.

  1. Помни титаните / Remember the Titans (2000)

Помни титаните / Remember the Titans (2000)

Дензел Уошингтън събира гимназиалния отбор по футбол и променя завинаги едно малко градче в тази спортна драма, чието действие се развива през 1971г. Усетете тръпката от завръщането в училище, емоциите от петъчните вечери и адреналина от спорта.

  1. Имате поща / You’ve Got Mail (1998)

Имате поща / You’ve Got Mail (1998)

Том Ханкс и Мег Раян се влюбват в интернет чат стая, докато сезоните около тях се сменят. Играещи съперничещи си бизнесмени, които се ненавиждат, двамата завързват виртуална любов, без да са наясно кой е на отсрещната страна на екрана. Блестяща романтична комедия, която ще ви кара да се смеете, да викате и да плачете за любовта.

  1. Октомврийско небе / October Sky (1999)

Октомврийско небе / October Sky (1999)

Възхитително миньорско градче, в което виждаме и младия Джейк Джилънхол. Базиран на мемоари от 1998г, филмът проследява мечтите на Хомър Хикман Младши да построи ракета. Сцените, заснети в Тенеси, предлагат драматично красиви гледки и незабравимо впечатляваща есен.

  1. Добрият Уил Хънтинг / Good Will Hunting (1997)

Добрият Уил Хънтинг / Good Will Hunting (1997)

Мат Деймън и Бен Афлек насред Бостън на фона на есенните месеци. Робин Уилямс в един от най-добрите си моменти, когато казва на героя на Деймън, че не е толкова умен, за колкото се мисли.

  1. Почивният ден на Ферис Бюлър / Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Почивният ден на Ферис Бюлър / Ferris Bueller's Day Off (1986)

Страхотен филм за гледане по всяко време на годината с много незабравими сцени, включително и тази с Ферарито. Вечна класика, изпълнена с много смях и задълбочени герои.

  1. Американски прелести / American Beauty (1999)

Американски прелести / American Beauty (1999)

Саундтракът на Томас Нюман е достатъчен, за да постави класиката на Сам Мендез в този списък. Минималистичният, изпълнен с настроение звук винаги предизвиква тръпки, когато слушаме. Брилянтният Кевин Спейси преживява криза на средната възраст, след като си пада по дъщерята на най-добрия си приятел. Филм носител на 5 награди Оскар.

Може да харесате още

Оставете коментар