Home Забавно Най-успешните български комедии: Филмът „С деца на море“ (Видео)

Най-успешните български комедии: Филмът „С деца на море“ (Видео)

от izumitelno
0 коментар 118 преглеждания

Филмът „С деца на море“ е сред най-успешните комедии от началото на седемдесетте години. Излиза на екран през 1972 година. Режисьор на лентата е Димитър Петров, а сценарият е на Братя Мормареви. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел. Песента „Фотоапаратът“ е в изпълнение на група „Щурците“. Филмът се състои от две новели. Едната – свързана с историята на един делфин, а другата – на един фотоапарат, който накрая се оказва без лента. Сюжетът на филма разказва за почивката на море на група деца, които без да искат нарушават плановете на съседа на едното от тях. Чичо Манчо, в ролята Георги Парцалев, е уж в командировка. Дошъл е на море с млада любовница. Щастливо пристигнал в Несебър, за добре дошъл го посреща светкавицата на фотоапарата на малкия Пипси.

Най-успешните български комедии: Филмът „С деца на море“ (Видео)

Почивката на чичо Манчо с младата красавица е напълно провалена. Единственото, от което се вълнува, е да вземе фотоапарата и да унищожи компрометиращата снимка, за да не го разкрие жена му – леля Сийка, че вместо на командировка е дошъл на море с любовница. Той се скрива от младата жена и се впуска в досадно за него приключение с децата.

Чичо Манчо е готов да угоди на всяка детска прищявка, само и само да вземе лентата от фотоапарата.

В крайна сметка се оказва, че фотоапаратът на Пипси не е зареден с лента.

Между комичните ситуации с чичо Манчо, децата си намират различни занимания.

Запознават се с младия Огнян, който им разказва за приятелството си с един делфин.

Огнян става кумир на децата – силен, смел и отличен плувец.

Децата пък стават причина и за запознанството на Огнян с Елена, сестрата на едно от тях. Увлечена по младия мъж, тя решава да отиде на среща с него. Става късно, децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена знаят, че тя е с тях.

Децата са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден те отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб…

Източник: artday

Може да харесате още

Оставете коментар