Home Любопитно 11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

от izumitelno
0 коментар 55,3K преглеждания

Животът е низ от странни събития и изненади, хубави и лоши, които понякога изглеждат невъзможни за обяснение. Дори по теорията на вероятностите, някои от тези събития изглеждат нереални, просто надхвърлят нашите представи.  Събрали сме колекция от различни съвпадения, които показват в какъв непредсказуем свят живеем и че всичко е възможно!

Номер 1. Разделени близнаци в ранна детска възраст са имали абсолютно еднакъв живот

2

3

Разделени при раждане, двама близнаци от Охайо израснали без единият да знае за съществуването на другия. И двамата били кръстени Джеймс, когато били осиновени. И двамата станали полицаи и се оженили за жена, на име Линда. Съпругите и на двамата родили син – единият бил кръстен Джеймс Алън, а другият Джеймс Аллън. И двамата имали куче, на име Той (от англ. toy – играчка). И двамата се развели, но по-късно се оженили повторно, за жена, на име Бети.

 

Номер 2. Едгар Алън По е имал машина на времето?

4

Може ли Едгар Алън По да е имал машина на времето? Някои са уверени, че да. В противен случай, как би могъл да знае за събитията почти 50 години, преди да са се случили?

В своята книга „Повест за приключенията на Артър Гордън Пим“ По описва как четиримата моряци оцелели след корабокрушение и били принудени да изядат юнгата си на име Ричард Паркър. По твърди, че историята се основава на реални събития, но все пак е фикция. Въпреки това, 46 години по-късно, наистина потъва кораб и членовете на екипажа, които оцеляват, са принудени да изядат юнгата си, за да оживеят. Как се е казвало злощастното момче? Познахте … Ричард Паркър.

 

Номер 3. Марк Твен е прогнозирал собствената си смърт. С невероятна точност!

5

Могъл ли е Марк Твен да предскаже собствената си смърт ? Авторът е роден през 1835 г., когато минавала Халеевата комета . Тя минава край Земята веднъж на 76 години. Твен прогнозирал, че ще умре по време на следващата ѝ поява. „Аз дойдох в този свят с Халеевата комета през 1835 г.,“ – казва той през 1909. – „През следващата година тя ще дойде отново, а аз ще си отида с нея.“ Писателят е починал в деня на появата на комета през 1910.

 

Номер 4. Невероятна прилика между Дженифър Лорънс и египетската актриса Зубайда Тарват

 

11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

Номер 5. Невероятната прилика между Силвестър Сталоун и папа Григорий IX

7

Номер 6. Случаят на Антъни Хопкинс и изгубената книга

Когато Антъни Хопкинс се подготвя за ролята във филма „Момичето от Петровка“, той искал да намери книга (написана от Джордж Файфър ), за да я прочете и да се подготви преди снимките. Но така и не могъл да намери книгата, докато един ден не попаднал на нея във вагона на метрото. Но най-интересното се случило, когато Хопкинс по-късно се срещнал с автора на книгата. Файфър му казал, че той също нямал нито един екземпляр на книгата. Защо? Защото той заел последната си книга на приятел, който случайно я загубил в метрото!

 

Номер 7. Съвпадение или прераждане?

9

Основателят на Ferrari , Енцо Ферари , умира на 14 август 1988 г.. Само един месец по-късно, на 15 октомври е роден футболистът Месут Йозил.

 

 

Номер 8. Епизод на The Simpsons през 2000 г. прогнозира, че Тръмп ще стане президент

11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

В сериала The Simpsons често точно предсказват различни събития, но най-впечатляваща е прогнозата, че Доналд Тръмп ще стане президент. Няма как някой да е знаел, че това ще се случи.

Но ето, че семейство Симпсън със сигурност са знаели през 2000 г.. Или е това, или е удивително съвпадение …

 

Номер 9. Невероятната прилика между Джъстин Тимбърлейк и неизвестен мъж от американското минало

2

Номер 10. Странни съвпадения между Линкълн и Кенеди

11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

Между Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди има много невероятни съвпадения.

И двамата починали от огнестрелни рани в задната част на главата, и двамата умрели в петък, и двамата починали преди празник (Кенеди е убит в навечерието на Деня на благодарността, а Линкълн е убит точно преди Великден), в деня на убийството и двамата били придружавани от своите съпруги и друга семейна двойка.

Но това не е всичко:

Всеки от тях имал приятел на име Били Греъм.

И двамата президенти са имали четири деца.

Секретар на Кенеди е била г-жа Линкълн, а секретарят на Линкълн се казвал Джон).

Освен това, приемниците на тези президенти били техните вицепрезиденти на име Джонсън!

 

Номер 11. Съвпадението на Катрин Едоус и Мери Кели

 

11 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

В нощта на 29 септември 1888 г. Катрин Едоус е намерена пияна на Aldgeyt High Street в Лондон. Тя била задържана и освободена в 12:55 часа сутринта, когато изтрезняла и можела да се прибере у дома. Казала на полицията фалшиво име – Мери Кели. Същата вечер, Катрин Едоус е убита от Джак Изкормвача , който след това убил и друга жена, на име – както се досещате – Мери Кели.

 

инфо: pik.bg

Може да харесате още

Оставете коментар