Home Любопитно 7 пъти, в които хората са били убедени, че светът ще свърши

7 пъти, в които хората са били убедени, че светът ще свърши

от izumitelno
0 коментар 294 преглеждания
IF ! the world ended (read description!) - YouTube

Няма недостиг на конспиративни теории за края на света, но за щастие, нито една от тях не се е оказвала вярна до момента. И все пак много хора продължават да вярват в предсказания за приближаващ апокалипсис. Ето някои от случаите, в които тези прогнози привлякоха към себе си хиляди последователи.

1. През 1910 г. френски астрономи били убедени, че Халеевата комета ще унищожи живота на Земята. Това причинило масова истерия, а и доста уникални бизнес начинания – например продажбата на „хапчета против комети“.

2. През 90-те години на XX в. тайванецът Чен Хон-мин основал религиозна група, преместил се в САЩ и разказвал наляво и надясно, че на 31 март 1998 г. Бог ще слезе на Земята в космически кораб и ще вземе със себе си само Чен и неговите последователи. След като това не се случило, „пророкът“ все пак признал, че е говорил пълни глупости.

3. През 2000 г. се разпространил слух, че бъг ще удари всички компютри по света и това ще доведе до постепенно изчезване на цивилизацията. По това време милиони долари били похарчени за обновяване и защита на компютърните системи.

4. През 2008 г. много хора се опасяваха, че Големият адронен колайдер в ЦЕРН ще отвори черна дупка, която буквално ще „засмуче“ света. Учените се принудиха да обясняват, че дори и малка черна дупка да бъде създадена, тя ще се дезинтегрира веднага.

5. Радио и телевизионният „пророк“ Харолд Кампинг предрече, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. По думите само 3% от населението щеше да оцелее. Много християнски канали в Щатите разпространяваха тези приказки, а когато нищо не се случи, Кампинг заяви, че това било „невидим Ден на страшния съд“.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com

6. Кой може да забрави истерията около „предсказанията“ на маите за края на света през 2012 г.? Според проучване на Reuters тогава 10% от хората на планетата са били убедени, че това наистина ще се случи. Теорията тръгна от факта, че календарът на маите предполагаемо свършва тогава. По-късно дори бе заснет игрален филм с името „2012“.

7. Нумерологът Дейвид Мийд заяви, че е използвал геометрията на пирамидите в Гиза, за да изчисли, че светът ще свърши на 23 септември 2017 г. Той твърдеше, че друга планета ще се сблъска със Земята и ще я унищожи. Е, за щастие денят мина и замина и нищо такова не се случи.

инфо: expert.bg

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар