Home Загадки Загадъчни черепи на „Аненербе“ в Адигея разгоряха спор

Загадъчни черепи на „Аненербе“ в Адигея разгоряха спор

от izumitelno
0 коментар 4,3K преглеждания

Два странни черепа, открити в района на природния парк Болшой Тхач в Адигея, станаха предмет на спорове сред учени и привърженици на версията за НЛО.

Сега двете находки се съхраняват в музея „Паноптикум“ на Владимир Меликов. Необичайните черепи без челюсти, челни и тилни кости с отвор за гръбначния стълб, наистина напомнят извънземни от „Междузвездни войни“. Двата черепа са открити в пещера заедно с немски куфар, са принадлежали на организацията „Аненербе“, ако се съди по емблемата.

 

Загадъчни черепи на "Аненербе" в Адигея разгоряха спор

„Аненербе“ е организация, която през 1935-1945 е създадена в Германия за изучаване на традициите, историята и наследството на германската раса с цел окултно-идеологическо подсигуряване на функционирането на държавния апарат на Третия райх. Президент на „Аненербе“ е бил Хайнрих Химлер.

По думите на председателя на регионалния отдел на Руското географско общество Игор Огай дейността на „Аненербе“ е била фокусирана около археологически, исторически и дори окултни доказателства, че арийците са избраната раса, пише „Аргументи и факти“.

Според една от версиите в периода на Великата отечествена война „учените“ от „Аненербе“ са търсили в планините на Северен Кавказ стоянки на племена, които може да са имали общи корени с арийците – следи от цивилизациите на шумерите и хатите, както и „силови места“ – участъци с паранормални явления и необичайна енергия.

Към тях се отнасяли и участъци, на които са били построени долмени, и където е имало пещери. Експедицията на „Аненербе“ не можела да се върне без находки – за нея били похарчени много пари.

%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bf

Затова и двата черепа били отнесени от служителите на тайната организация към щастливите находки и очевидно са били приготвени за изнасяне в Германия. Но според руските археолози двата черепа нямат никакво отношение към извънземни.

Специалистите са на мнение, че това са изхвърлени на брега и силно деформирани от водата и речния чакъл черепи на овни, които нацистите са взели за останки на извънземни същества.

„Тази история ми е позната – казва палеоантропологът Александър Белов пред изданието „Московский комсомолец“. Само че находката не е от днес или вчера, а отпреди няколко години. За предпоследен път сензацията прогърмя в началото на тази година. Именно тогава ѝ обърнах внимание и реших да я изуча по-подробно. Почти две седмици ми костваше това. Успях да се свържа със собственика на артефактите – ръководителя на етнографския музеен комплекс „Беловодие“ Владимир Меликов.

В резултат разбрах, че става дума не за една находка – куфар-чанта – а за два загадъчни черепа. Според ръководителя на етнографския комплекс (самият той по професия е стоматолог) част от тези невероятни вещи му били предадени от възрастен „абориген“, който почти през цялото време живее някъде в планините, ако не и в землянка.

Този човек донесъл на Меликов сандъче с кафяв цвят и емблемата на „Аненербе“ върху капака, част от немска екипировка – обувки, бинокъл… Други двама души донесли странните черепи, като казали, че са ги открили в една от пещерите.

Характерен детайл: на всички известни снимки тези черепи са представени само анфас. За да ги разгледам по-добре, помолих сегашния им стопанин да ми изпрати снимки, на които черепите са заснети в профил.

Той отлагаше отговора, а след това ми изпрати снимки, но с много лошо качество, по които нищо конкретно не може да се изясни… Оказа се обаче, че още преди три години в „Беловодие“ е ходил един от моите колеги – изследовател на паранормални явления, и е успял да заснеме необичайните черепи от различни ъгли.

След това се състоя, казано на езика на криминалистите, „идентифициране по снимки“. Извънземните черепи при проверката се оказаха черепи на обикновени кавказки козли. Само че малко „модифицирани“. И при двата черепа отсъстват фрагменти от мозъчната капсула.

При единия от черепите тя вероятно просто е изгнила, а вторият, изглежда, се е лишил от нея вследствие на някакво механично въздействие.

Освен това при черепите липсват рога и затова тези изпъкналости, от които те са расли, при поглед анфас се възприемат като огромни очни кухини. А дупката в черепа, предназначена за гръбначномозъчния канал, при определено разположение на черепа пред обектива наистина изглежда като устен отвор без челюст.

Впоследствие специално се консултирах със зоолог, специалист по козлите. Той потвърди моите изводи. Така че лично аз не вярвам в извънземния произход на двата черепа. Така че възможно е хората, открили и съхраняващи тези черепи, искрено да се заблуждават относно извънземния им произход.

Но не бива да се изключва и това, че някой специално „хвърля сянка върху оградата“, за да привлече всеобщото внимание, да направи реклама. Във всеки случай обаче тази история компрометира самата тема за търсенето на следи от извънземни цивилизации като цяло.“

Вижте още: Какво са търсили окултистите на Хитлер в Адигея?

 

 

инфо: drevnite.com

Може да харесате още

Оставете коментар