Home Любопитно 8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите

от izumitelno
0 коментар 73,8K преглеждания

Днес ще ви запознаем с интересни исторически факти за секса, за които вероятно не са ви разказвали в училище или университета.

1. Руската императрица Екатерина II е наемала хора, които са я гъделичкали по петите

Преди срещите със съпруга си, при Екатерина II  са идвали специално обучени момичета или евнуси, която я гъделичкали по петите и разказвали неприлични истории, за да я накарат да се възбуди и да бъде активна в леглото.

2. Първият пръстен за члена е изработен от кожата на козите

Той е бил направен в Китай още през 1200 г. от н.е. като е изработен от кожата на козите и между другото ресни не се отстранявали. Очевидно, за красота. И пръстенът бил използван за проблеми с ерекцията.

3. Първият вибратор е изработен от камък.

 

Най-старият вибратор е открит в Германия и е на възраст 28 хиляди години. Той е изработен от камък и е полиран много внимателно. Има един недостатък – много е студен. Ето защо, по-късно вибраторите били обтягани с кожа, за да е по-топло и по-приятно.

4. През 20-те години на миналия век се провеждали петинг партита

Девойките тогава се намирали под строгия контрол на родителите си, така че дори не можели да мечтаят за секс преди брака. Затова организирали специални партита, където момичетата можели да се срещнат с мъже, да се целуват и да се погалят един на друг. Но не и да се занимават със секс.

 

8 исторически факта за секса, за които няма да ви разкажат в училищата и университетите
снимка – Факти.бг

5. Жените се обръщали към лекарите за лечебен оргазъм

 

През 19 век, ако жена се оплаквала от безсъние, безпокойство или нервност, тя била диагностицирана с диагнозата „истерия“. Отстраняването на проблема смятали за просто: лекарят работел усилено с ръце, докато жената не достигне оргазъм (който считали за припадък).

6. В Англия е имало пътеводител за секс

През 18 век в Англия е можело да бъде закупена развлекателна брошура, в която били показани цените, възрастта, описанието на външния вид и услугите, които предлагат проститутките. Това е било за улеснение на избора при пристигане в големия град.

7. В Шотландия е имало секс-клубове

Шотландците ги посещавали не само за достъпен секс, но и за четене на забранени книги. За начинаещи се организирало посвещение. Мъжът трябвало да постави семенната течност в специален съд под формата на пенис и да я изпие.

8. Средновековните момичета подправяли тестове за девственост

Понеже жените трябвало да се оженят чисти и непорочни, а пък иначе доста неща се случвали в живота им. Препоръчвано било да се прави така: преди сватбената нощ жената трябва да сложи пиявица на срамните устни и тогава кръвта ще се появи.

 

 

 

инфо: blitz.bg

Може да харесате още

Оставете коментар