Home Любопитно Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол, пораженията са големи

Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол, пораженията са големи

от izumitelno
1 коментар 139 преглеждания

Академик Углов умира през 2008 година, но остава запомнен със своя принос в медицината. Той е вписан в рекордите на Гинес като най-възрастният действащ хирург, като е провеждал операции на достолепните 100 години.

Преди да почине академик Углов публикува интересен доклад, в който говори за връзката между алкохола и мозъка. В него той разкрива колко вреден всъщност може да бъде алкохола за всеки от органите на човека. Според изследванията му в най-голяма степен от употребата на алкохол страда мозъка ни.

Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол, пораженията са големи

Вредното му действие се изразява в това, че алкохолът разширява кръвоносните ни съдове. Разбира се, разширението на кръвоносните съдове в определени рамки е полезно, но това е само когато рядко употребим малко количество качествен алкохол.

А Е ЯСНО, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НИТО УПОТРЕБЯВАТ МАЛКО, НИТО РЯДКО АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ.

Според академик Углов много хора са така наречените умерени алкохолици, като те дори не го знаят.

Напитките водят до промени в нервната ни система и по този начин вредят на правилната дейност на мозъка.

Безспорно е лошото влияние на алкохола върху черния ни дроб.

Той може да навреди и на сърдечната ни дейност. Изследванията показват, че хората, които системно злоупотребяват с алкохол, претърпяват структурни промени в мозъка, които водят до проблеми с другите органи.

Ето и малко повече информация, която показва по какъв начин алкохолът влияе на мозъка:

Алкохолът прави психиката нестабилна с прояви на резки промени в настроението, раздразнителност, внушаемост, неувереност, намаляване на потентността, нарушения на съня, влошаване на паметта и вниманието.

Промените в характера се проявяват с егоцентричност, грубост, недоверие, често с прекалена самоувереност и самодоволство, склонност към просташки хумор. Не само за специалистите, но и за близките хора са съвсем ясно видими отделните елементи на деградация на личността. Ежедневието е белязано от упадък на морала – безразличие към работата, семейството, близкото обкръжение. Промените в мозъка се увеличават с честотата и количеството на приема на алкохол. Почти всеки знае, че прекомерната употреба на алкохол води до преждевременно стареене.

Кожата, косата, ноктите на такива хора са ясен показател за стареене, но по-изразени са промените във всички вътрешните органи на човека.

Може да харесате още

1 коментар

Ицко 05.04.2020 - 19:39

Не едно поколение е виждало до какво води алкохолизма. Пораснали във страх от пияните ни бащи… Бой, още бой..

Оставете коментар