Без Фотошоп – как да направим перфектните сватбени снимки?

Сватбените фотографи винаги търсят нови творчески идеи за да се получат брилянтни снимки. Понякога са нужни изключително прости трикове за да станат снимките зашеметяващи. Точно такъв трик сподели канадския фотограф Матиас Фаст (Mathias Fast).

Ето как с помощта на обикновен смартфон можете да направите сюрреалистични снимки, създавайки илюзията, че моделите летят в облаците.

Този прост трик ще ви помогне да изведете вашите снимки на ново ниво, като добавите фантастични и романтични отражения към вашите композиции.

Как да направите това? Всичко, от което се нуждаете, е смартфон и DSLR камера. И тогава всичко е изключително просто!

1. Приближете телефона до обектива и го настройте така, че дъното на картината да се отразява в горната част на екрана.

2. Обръщайте телефона под различни ъгли към обектива за да намерите най-доброто отражение за цялостната композиция.

До…

И след…

3. След това просто снимайте.

Ето още няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни: махнете калъфа на телефона. Така ще ви е по-лесно да снимате, а и снимките ще се получат по-добре.

В случай, че долната част на снимката стане по-тъмна от горната е по-добре снимката да бъде подложена на обработка за да се изравни светлината.

Преди…

След използването на градиент…

 

Когато използвате тази техника, архитектурните елементи (прозорци, арки и колони) изглеждат особено добре. Не е необходимо отраженията да се виждат толкова ясно – понякога дори намек от тях може да изглежда не по-малко красив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × two =