Home Любопитно Човечеството има 10 години, за да спаси планетата

Човечеството има 10 години, за да спаси планетата

от izumitelno
0 коментар 30 преглеждания

Европейските учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на нашата планета.

Експертната група на ООН, която изучава изменението на климата, заяви, че на човечеството са останали само 10 години, за да предотврати екологична катастрофа, съобщи esoreiter.ru.

glass planet in a forest with sunshine – Usa map

За основната причина за продължаващите климатични промени учените определят прекомерното количество използвана пластмаса и емисиите на парникови газове. Според предварителните изчисления до 2050 г. количеството пластмаса в океаните ще стане повече от рибата, а някои видове ще изчезнат напълно.

На първо място, природозащитниците препоръчват напълно да се откаже използването на пластмаса в ежедневието, включително бутилирана вода и торби за многократна употреба. Скрабът за лице съдържат и частици от пластмаса, които чрез канализацията попадат в моретата, където се ядат от рибата.

Двама учени от Швеция и Канада препоръчват напълно да се откажем от пътуването с кола и самолет, а също и да не се консумират месни ястия и да не се раждат деца.

Според изследователите хората и техните дейности произвеждат 30% въглероден диоксид, а останалите 70% отделят растения в атмосферата. Учените отбелязват, че всеки човек, оставя след себе си голям „въглероден отпечатък“.

Ученият Дейвид Атънбъро сравни човечеството с чумата, казвайки, че ние самите трябва да ограничим растежа на населението или природата ще се справи сама.

Следващата стъпка за спасяване на нашата планета може да бъде намаляване на консумацията на месо . Оказва се, че се купува повече месо, отколкото консумира населението, а една трета от храната просто се изхвърля. По-рано шведски учен, вероятно забравил моралната страна на въпроса, предложи яденето на човешко месо като начин за спасяване на планетата.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Природозащитниците също препоръчват да се намали приема на вода чрез намаляване на времето и честотата на вземане на душ до веднъж на ден.

Източник: Виа Понтика

loading...

Може да харесате още

Оставете коментар