Home Любопитно Древни гърци изработили Теракотената армия на първия император Цин Шъхуан

Древни гърци изработили Теракотената армия на първия император Цин Шъхуан

от izumitelno
0 коментар 2,7K преглеждания

Китайски учени смятат, че първите европейци са проникнали в страната 1500 години преди Марко Поло и вероятно са взели участие в строителството на Теракотената армия, пише The Independent.

Учените стигнали до тези изводи след анализ на археологични и генетични данни, получени при разкопки на територията на гробницата на първия император Цин Шъхуан, обединил Китай в единна държава.

 

Изследователите са открили множество артефакти с европейски произход, например фигурки на бронзови птици, изработени чрез забравена днес восъчна техника. Анализът на митохондриална ДНК е установил, че европейците са били на територията на Китай при управлението на Цин Шъхуан, оглавил страната към 221 г. пр.н.е.

Най-вероятно това са били древни гърци, които през IV в. пр.н.е. са проникнали на територията на Индия след походите на Александър Македонски.

„Сега ние смятаме, че Теракотената армия, акробатите и бронзовите скулптури, открити на мястото на разкопките, са били създадени по образеца на древногръцките скулптури и предмети на изкуството“, отбелязва археологът Хуан Сючжан.

 

Теракотената армия представлява комплекс от над 8000 статуи на китайски воини и техните коне в пълен размер. Паметниците са разположени до гробницата на първия император на династията Цин – Цин Шъхуан.

 

Търговски обучения - myjobistosell.com

инфо: drevnite.com


loading...

Може да харесате още

Оставете коментар