Home Загадки Древните тайните на изгубеният Египетски лабиринт

Древните тайните на изгубеният Египетски лабиринт

от izumitelno
0 коментар 4,1K преглеждания

Невероятният египетски подземен лабиринт е установен и потвърден, но е потиснат от мейнстрийм историята.

Това лесно може да се счита за едно от най-големите открития на Древен Египет, но само малцина знаят за съществуването на невероятния подземен Лабиринт от Египет, за който се смята, че притежава безброй отговори на самата история.

 

Древните тайните на изгубеният Египетски лабиринт

Ние всички знаем колко уникални са Пирамидате на платото Гиза, и всички ние сме изключително очаровани от загадъчния произход на тези Пирамиди, но има места в Египет, които са също толкова вълшебни и още по-малко познати на обществото.

Има много открития под повърхността на нашата планета, които потенциално биха могли да променят начина, по който гледаме на собствената си история. Едно от тях е забравен свят на подземните камери и тунели, които са останали неизследвани в продължение на векове. Споменавани в древните текстове и местните легенди, тези мистериозни камери са били считани за мит, докато те са били действително открити.

„Изгубеният Лабиринт на Египет“ е без съмнение едно от тези невероятни древни места, които са загубени бижута в днешната история.

Ето какво казва още Херодот за Лабиринтът:

„Той има дванадесет покрити двора със срещуположни врати – шест от тях гледат на север, шест – на юг без прекъсване. Един и същ зид ги обгражда отвън. Вътре помещенията са в два плана. Едните подземни, другите – над земята върху тях, на брой три хиляди, по хиляда и петстотин горе и долу.“

„Три хиляди помещения с вътрешни градини и една – единствена обиколна стена, затваряща цялата постройка. Едва ли би могло да има по – колосална сграда от тази. Половината стаи били над земята, а другата половина – под тях. Представете си помещения със страна само два метра и пак ще получите обща дължина от три километра.

„Това беше най – голямата сграда строена някога и все още съществува. Лежи някъде под хиляди тонове пустинен пясък. – казва още Херодот.

 

Фактите около Лабиринта:

– Той е най-голямата сграда, построена от човешка ръка някога.

– Строежът й е отнел около 365 години (смята се, че е строена от 4608 до 4323 година пр. Хр. – бел.ред.).

– Диаметър от изток на запад – 48 000 египетски лакътя ( един египетски лакът – 0, 524 м ). 48 000 х 0, 524 – 8,348 км.

 

– В него се намира ,,Златния кръг – легендарната зала, за която се споменава в ,“Книгата на мъртвите“. Тя е изградена от гранит и е облицована със злато. В нея се пазят технологичните постижения, оставени от изчезнала цивилизация, много по древна от египетската. ( от атлантската цивилизация ).

– Астрономическите познания на египтяните са били записани на големи стени. Йероглифните текстове са описвали всички астрономически открития. В един огромен зодиак са били изобразени всички съзвездия.

– Много от стените са били подвижни. Това е превръщало сградата в истински лабиринт. Древните текстове разказват за хора, които загубили пътя и загинали. Освен това се споменава и тайни стаи на различни места в лабиринта, където се съхранявали артефакти и документи от една цивилизация, която е процъфтявала по целия свят преди много хилядолетия.

– Описват и историята на континента Атлантида или наричан тогава Аха – Мен – Птах днешна Антарктида описват подробно неговото заселване история и неговата гибел при смяната на полюсите по онова време, и как част от оцелелите атланти създали в последствие египетската цивилизация.

– Освен това има и стаи, където се пазят документи относно историята и астрономическите познания на египтяните.

– В 36 огромни йероглифа е изписано, как са успели да изчислят последната смяна на полюсите. Именно до това познание трябва спешно да се доберем защото то показва и бъдещата смяна на земните полюси.

Ето какво казва още Херодот в своята „История“:

„Наистина го видях, творение отвъд думите. Защото ако някой събере всичките сгради на гърците, те ще изглеждат по-нисши и по труд и по разходи от този лабиринт. Дори и пирамидите са отвъд думите. Но лабиринтът надминава пирамидите.“ (История, Книга II, 148)

Според Херодот лабиринтът се намира в близост до езерото Мойрис и гледа срещу Града на крокодилите.

През 2008 група изследователи от Белгия и Египет дошли на описаното от Херодот място, за да намерят енигматичния лабиринт. Експедицията потвърдила, че в Хауара, на по-малко от 100 км от Кайро, действително има такъв комплекс, който се намира недалеч от пирамидата на Аменемхет III.

Без съмнение това би трябвало да е едно от най-невероятните открития, свързани с историята на Египет. Резултатите от експедицията са публикувани малко след това в NRIAG (Национален изследователски институт по астрономия и геофизика). За тях дори била изнесена публична лекция в университета в Гент и случаят бил отразен в някои белгийски медии. Но за откритието било забравено бързо, защото Висшият съвет по антиките в Египет забранил допълнителни разкопки в местността.

Главният изследовател на експедицията Люис де Кордие (Louis de Cordier) чакал две години Висшият съвет да признае откритията и да ги направи публични, но това така и не се случило. Люис де Кордие и колегите му създали уебсайт, в който описват цялата експедиция. По този начин искали да направят откритието си достъпно за целия свят.

Има ли подземен лабиринт в Египет и ако го има, защо той е пазен в тайна от обществото? Съдейки по подземните открития, които вече са оповестени на хората, какво ли още се крие дълбоко заровено в земята?

 

 

инфо: http://svetovnizagadki.com/

Може да харесате още

Оставете коментар