Home Невероятно Двама хирурзи падат на пода след 32-часова операция

Двама хирурзи падат на пода след 32-часова операция

от Вивиан
0 коментар 2,3K преглеждания

Операцията включва трима хирурзи, шест анестезиолози и осем медицински сестри. Заедно те правят 6 последователни операции за премахване на два мозъчни тумора.

От 8:30 часа в събота до неделя, хирурзите работят с огромно търпение на операционната маса. Според „Global Times” това е най-дългата операция, провеждана във Fujian Medical University Union Hospital в провинция Фудзиен, Китай.

Двама хирурзи падат на пода след 32-часова операция

Един от хирурзите, д-р Чен Джанпинг, коментира операцията: „Пациентът имаше както аневризма, така и два тумора в мозъка. Трябваше да ги премахнем. Това изисква 6 отделни хирургични процедури, което е трудно, рисковано и отнема изключително много време. Ако при отстраняването на единия тумор се засегне другия, това може да доведе до фатален край“.

По време на операцията докторите имали няколко кратки почивки и дори семейството на пациента се притеснявало дали докторите ще успеят да се справят с такова натоварване.

В крайна сметка всичко минава благополучно. На снимката, направена веднага след приключване на операцията, единият от хирурзите е направил знак за победа.

Може да харесате още

Оставете коментар